GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Κάποιοι πορφυρογέννητοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μια ενίσχυση 500 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ

Η απόφαση της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα αποδεικνύει την κοινωνική μεροληψία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αδυνάμων, είπε στη Βουλή ο Πρ...


Η απόφαση της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα αποδεικνύει την κοινωνική μεροληψία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αδυνάμων, είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ως κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης και είπε ότι αυτή έγινε δυνατή, επειδή η οικονομία αναπτύσσεται και το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει φέτος κατά πολύ τον στόχο.
«Πολλοί θα πουν πάλι ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα. Αλλά, αν είναι τέχνασμα θα το πουν οι πολίτες που θα ωφεληθούν από την πρωτοβουλία αυτή", είπε και συμπλήρωσε: "Καταλαβαίνω βέβαια ότι κάποιοι πορφυρογέννητοι δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καταλάβουν ποτέ τι σημαίνει για αυτούς τους ανθρώπους μια ενίσχυση 500, 700 ή 900 ευρώ. Ίσως τόσο για αυτούς να στοιχίζουν μόνο τα χαρτόσημα για τις offshore που διατηρούν στις παραδείσιες νήσους."
Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ. Τσίπρας, μέσα και από την ανάκαμψη της οικονομίας, είναι να αποκαταστήσει σταδιακά τις συνέπειες της λιτότητας στα χρόνια της κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ελληνική οικονομία θα έχει φέτος ανάπτυξη περίπου 2% και ότι η χώρα θα είναι σε θέση τον Αύγουστο του 2018 να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών που έχει καταβάλει, με την έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική εποπτεία.
Απαντώντας στη σταθερή κριτική της αντιπολίτευσης για υπερφορολόγηση της οικονομίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι ορισμένοι θέλουν να ξεχάσουμε ότι ως κυβέρνηση από το 2010 έως το 2015 επέβαλαν μέτρα 65 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 30 δισ. ευρώ αφορούσαν φόρους. Και σημείωσε ότι την περίοδο εκείνη επιβλήθηκαν ο ΕΝΦΙΑ και η Εισφορά Αλληλεγγύης.
«Εσείς με 30 δισ. ευρώ φόρους, γιατί δεν είχατε πλεόνασμα, γιατί δεν είχατε υπεραπόδοση», ρώτησε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι η ύφεση έφθανε στο 7% και υπήρχε συμφωνία για πλεονάσματα 4% και 4,5% του ΑΕΠ.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις αιτιάσεις για το πώς προέκυψε το πλεόνασμα. Τα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης, είπε, απευθυνόμενος στα έδρανα της Ν.Δ., λένε ότι περικόψαμε τις δαπάνες για την Υγεία, όταν εμείς ανοίξαμε νοσοκομεία και κάναμε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Μας λέτε, πρόσθεσε, για στάση πληρωμών και για τη μη απόδοση συντάξεων και εφάπαξ, όταν έχουμε προχωρήσει στην έκδοση 321.000 συντάξεων και για πρώτη φορά μειώνεται το απόθεμα που είχε σωρευθεί.
Το πλεόνασμα δεν φτιάχνεται με τερτίπια, τόνισε ο πρωθυπουργός και είπε στην αντιπολίτευση ότι «καταντάτε γραφικοί». Στάθηκε στο θέμα της αποκάλυψης εισοδημάτων με τον νόμο της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι έχουν δηλωθεί 6,6 δισ. ευρώ και έχουν βεβαιωθεί φόροι 598 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί 208 εκατ. ευρώ, τα οποία πήγαν στο κοινωνικό μέρισμα. Αυτά τα 208 εκατ. ευρώ, είπε, δεν θα είχαν βρεθεί από εσάς, γιατί θεωρείτε τη φοροδιαφυγή και νόμιμη και ηθική.
Αναφερόμενος στην υπόσχεση της Ν.Δ. ότι θα μειώσει ως κυβέρνηση τη φορολογία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την υποχρέωση ναν πει πώς θα γινόταν αυτό. Αν η Ν.Δ. το επιχειρούσε αυτό, πρόσθεσε, θα εξαπέλυε ένα παγκρόμ μείωσης δαπανών, που είναι εντελώς ανελαστικές, όπως αυτές για την Υγεία, την Παιδεία και για μισθούς και συντάξεις.

5 σχόλια

  1. ΣΚΑΤΑ τα έκανε άλλη μια φορά οι ζυριζανελ ΤΟ Κοινωνικό μέρισμα ΑΥΤΟ θα είναι ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ..

    Ζητούν ολους τους λογαριασμούς καταθέσεων αν με φιλοξενεί το παιδί μου:!!ΚΑΙ Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μας το παιδί μου ηταν πυρηνικός στην ΝΑΣΑ ΚΑΙ έχει στην ακρη 100.000 ευρώ για την οικογένεια του..

    ΈΜΕΝΑ ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ ΤΣΙΠΡΑ τι με βάζεις στα οικονομικά παιδιού μου!!!!! δεν φτάνει που δεν με χει να κοιμάμαι στο ΔΡΌΜΟ θα του πεις και γιατί έχει βγάλει χρήματα στην Αμερική;;και πο έφερε στην ΕΛΛΆΔΑ;;ΓΙΑ να του βάλετε ως οικογενειακό εισόδημα ΔΙΚΌ ΜΟΥ;;; ΓΑΜΏ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΓΑΜΏ ΚΑΙ ΤΟ ΜΈΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ..ΕΕΕ ΑΣ ΚΌΨΟΥΜΕ να κάνουμε ατομικές φορολογικέ δήλωσης Η ΣΕ εγκλήματα να πηγαίνει φυλακή όλη η οικογένεια...ΝΑ ΠΆΤΕ ΣΤΟ ΧΙΛΛΙΟ ΔΙΆΟΛΟ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝΊΚΑΝΟΙ..

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕ ΤΟΥΣ ΌΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΕΤΕ ΣΕ ΤΡΆΠΕΖΑ ΟΎΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΏ..

    ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΗΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που και πως τα δίνεις μωρή ΣΑΜΠΆΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΉ;;;με ΕΚΑΤΌ ΚΟΦΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ:::ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΟΙΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΑΜΤΡΟ ΤΟΙΧΟΥΣ ΔΗΛαδη 160.000ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΏ!!!!!ΑΑΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 8-9 ΆΤΟΜΑΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΎΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 18.000 ΧΙΛΙΑΔΕς ΕΥΡΏ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ..

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΊΝΩ 100 ΔΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝ ΒΆΛΩ ΟΤΙΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΟΥΝ ΌΣΟΙ ΒΓΆΛΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΤ ΆΝΩ ΤΟΥ 19.999 ΤΕΛΕΙΏΣΕΣ ΤΣΙΠΡΑ Η ΜΙΑ ΣΟΥ ΜΑΛΆΚΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΣΕ ΧΡΌΝΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
    Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    1. Βασίλης Παπακωνσταντίνου

    Εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω
    θέλω να μείνω οπαδός φανατικός
    αυτών που πάντοτε την τρώνε από πίσω
    και στο μηδέν ξαναγυρνάνε διαρκώς..

    Χαιρετίσματα λοιπόν στην EΞOYΣIA.
    εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
    παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
    ΔΕΝ σας αγαπάω μα ΣΑΣ ΣΥΧΑΊΝΟΜΑΙ {για ΟΛΟΥΣ του πολίτικους}

    Εγώ δε θέλω να με κάνετε σατράπη
    ούτε συνένοχο σε ΚΟΛΠΑ ομαδικά
    απ’ το ραδιόφωνο σας στέλνω με αγάπη
    τα τραγουδάκια μου και δυο γλυκά φιλ

    }ΓΑΜΏ λοιπόν στην εξουσία ΣΟΥ ΤΣΙΠΡΑ {για την κυβέρνηση σου ]
    εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
    παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
    ΔΕΝ σας αγαπάω και ΣΑΣ ΣΥΧΑΊΝΟΜΑΙ {για ΟΛΟΥΣ του πολίτικους}

    Εγώ δε θέλω τον αρμόδιο να παίξω
    να αποφασίζω κεκλεισμένων των θυρών
    είμαι απ’ αυτούς που πάντα μένουνε απ’ έξω
    γιατί δεν έχω ούτε γραβάτα ούτε παπιγιόν

    [ΓΑΜΏ λοιπόν στην εξουσία ΣΟΥ ΤΣΙΠΡΑ {για την κυβέρνηση σου ]
    εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
    παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
    ΔΕΝ σας αγαπάω και ΣΑΣ ΣΥΧΑΊΝΟΜΑΙ {για ΟΛΟΥΣ του πολίτικους}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρίχνω μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη, το είδωλο που βλέπω χαμογελάει θλιμμένα.

    Εφτά χρόνια γρουσουζιά..Εφτά χρόνια γρουσουζιά φίλε μου.Και μου το είπε η γιαγιά μου όταν τον έσπασα, αλλά εγώ δεν την πίστεψα. Αχ, πόσα ξέρουν οι παλιοί και εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε...Μετά από λίγους μήνες με φώναξε το αφεντικό μου, άρχισε να μου λέει κάτι για την κρίση, για τους μπολσεβίκους του Σύριζα, για το mail Χαρδούβελη που δεν πέρασε, για την Marfin...

    Άκου Κυρ-Παντελή του λέω, εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, εγώ κοιτάζω το συμφέρον μου και τη δουλειά μου. Το ξέρω μου λέει, αλλά η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη, πρέπει να διώξω προσωπικό και επειδή εσύ είσαι υψηλόμισθος πρέπει ν’ απολυθείς από τους πρώτους... Ακούς ρε φίλε, δεν είναι βιώσιμη μου είπε, τις προάλλες είχε αγοράσει καινούργια Mercedes και έμαθα από έγκυρη πηγή ότι πήγε με τη γυναίκα του στον Ρέμο και κάνανε 5000€ λογαριασμό! Μετά έμαθα βέβαια ότι πήρε στη θέση μου έναν πιτσιρικά μέσω ενός προγράμματος του ΟΑΕΔ... Γαμώ τον καθρέφτη, γαμώ!...Μεγάλη γκαντεμιά σου λέω!

    Έχει τώρα έξι μήνες που είμαι άνεργος και δεν με παίρνουν ούτε για συνέντευξη.. Θα μου πεις έχει 40% ανεργία. Οκ έχει, αλλά ρε φίλε αν είσαι δημιουργικός, έχεις προσόντα και όρεξη για δουλειά κάτι θα βρεις, στην περίπτωση μου όμως, φταίει ο καθρέφτης!Μεγάλη γκαντεμιά σου λέω!Μεγάλη γκαντεμιά σου λέω!

    Μαθηματικά vs Φυσική..Από τα μαθητικά κιόλας χρόνια οι πιο γοητευτικοί δάσκαλοι ήταν οι παραμυθάδες, οι φυσικοί... Στό χώρο βέβαια των θετικών επιστημών, γιατί στα άλλα πεδία δεν είχαμε παραμυθάδες, είχαμε δικτάτορες-διανοητές...Eτσι λοιπόν έμοιαζαν όταν προσπαθούσαν για παράδειγμα να μας εξηγήσουν την φυγόκεντρο δύναμη... Έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα ελκτικό παράδειγμα καθημερινότητας για να μας οδηγήσουν στην θεωρία που θεμελιώνει το ζητούμενο φαινόμενο... Τι θα μπορούσε να μας τραβήξει μέσα στην δίνη της δύναμης αυτής;

    Ορίστε... Ο Γύρος του Θανάτου που γνωρίσαμε στα πανηγύρια της δεκαετίας του ’60 του ΄70 και του ’80, μετά εξαφανίστηκαν, ίσως μετά το 2000 και λόγω υπερβολικής ταχύτητας να πέρασαν σε κάποια άλλη διάσταση.

    Και ήταν πολυ διασκεδαστικό, ο ήρωας με μια μπε-μβε του ΄45 και το φουλάρι στο λαιμό του να ανεμιζει κάτω από κάτι παράξενα καταδυτικά γυαλιά ενώ οδηγεί με ταχύτητα στα τοιχώματα ενός γιγάντιου ξύλινου κυλίνδρου ωστε να δημιουργεί φυγόκεντρο δύναμη και να ισορροπεί οριζοντιωμένος. Μαγεία. Ταυτόχρονα και θόρυβος (δεν υπήρχε στην εξάτμιση σιελασιέ) και σεισμός από την δόνηση των κραδασμών.Μέχρι εκεί καλά.

    Κάποια στιγμή έφτανε η ώρα που έπρεπε την θεση του παραμυθιού να αναλάβουν με πληρη σοβαρότητα και ψυχραιμία ο στυγνός και άχαρος ρεαλισμός... Η πραγματικότητα. Γιατί καλή η θεωρία, καλή η παρατήρηση, το πειραμα, η διασκέδαση, κάποια στιγμή όμως έπρεπε να σοβαρευτούμε..

    Ο,τι πεις , για να σε αποδεχτούν στα σοβαρά εδώ στην ΔΤΣΗ θα έπρεπε να το πεις με την γλώσσα των μαθηματικών... Επρεπε αντι για λεκτικές προτάσεις να χρησιμοποιείς αριθμητικές εξισώσεις... Για αποδειξη; Για υπολογισμό; Για μέτρηση; Ονόμασε το, Χρειάζεσαι έναν αριθμό! Πάψε να ονειρεύεσαι και υπολόγιζε...

    Πόση ταχύτητα; Για πόση ώρα; Πόση δύναμη; Θέλουμε αριθμους, τέρμα η πολυλογία. Σας εξαπατήσαμε...Τίποτα δεν έχει αξία στην επιστήμη αν δεν μπορείς να το αποδώσεις με αριθμούς, αν δεν μπορείς να το διατυπώσεις λεκτικά στην γλώσσα των μαθηματικών. Δείξε μου την εξίσωση για να περάσουμε στην εφαρμογή. Μην μιλάς άλλο, λύσε. (σκάσε!)

    Κάπως έτσι πορεύτηκαν οι δυό τους, η φυσική και τα μαθηματικά. Επενέβαινε ο ένας στην ζωή του άλλου, όχι μόνο απο ζήλια , αλλα και απο αναγκη. Μια σχέση παθους και ως γνωστόν τα πάθη έχουν κόστος. Μια τα πηγαιναν καλά , μια σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφτά χρόνια γρουσουζιά..Εφτά χρόνια γρουσουζιά φίλε μου.Και μου το είπε η γιαγιά μου όταν έσπασα τον καθρέφτη..

    Κάπως έτσι πορεύτηκαν οι δυό τους, η φυσική και τα μαθηματικά. Επενέβαινε ο ένας στην ζωή του άλλου, όχι μόνο απο ζήλια , αλλα και απο αναγκη... Μια σχέση παθους και ως γνωστόν τα πάθη έχουν κόστος. Μια τα πηγαιναν καλά , μια σκατά..

    ετσι έγινε για παράδειγμα στο συνέδριο της Κοπεγχάγης τον προηγούμενο αιώνα ανάμεσα σε άλλα κοσμογονικά γεγονότα (πολέμους, πεινα, αρρώστιες, παγκόσμια οικονομική κρίση κτλ) όταν ο σύγχρονος ιερός δείπνος θέλησε να ορίσει επακριβως τι είναι πραγματικότητα.

    Είδαν οι φυσικοί στα πειραματα τους, παρατήρησαν και κατέγραψαν αδιαμφισβήτητα αντιφατικά γεγονότα. Είδαν πως διαμόρφωσαν την πραγματικότητα μόνο με την παρατήρηση χωρίς άμεση παρέμβαση. Αλλαξαν τον κόσμο χωρίς να υπολογίσουν, μόνο κοιταξαν, μόνο κατέγραψαν , τίποτε άλλο... Αλλαξαν όμως τον κόσμο!

    Τα μαθηματικά θύμωσαν , σαν το Ψ να είναι το πρώτο γράμμα απο το Ψέμα και όχι η κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης. Ο μαθηματικός τρόπος να εξηγήσεις κάτι πέρα από την κοινή γλώσσα και αντίληψη με τις λέξεις.. Ο αθέατος κόσμος , της έμμεσης παρατήρησης χωρίς τα μαθηματικά είναι σαν την κατάδυση στον βυθό στα 100 μέτρα χωρίς μπουκάλες οξυγόνου. Η φυσική σηκωσε τα χέρια ψηλά. Αδιέξοδο...

    Μια σχέση ταραχώδης, συμβιβασμου και αμοιβαίας ανάγκης. Πορεύτηκαν οι δυό τους σιγά σιγά. Λένε οτι μετά απο τα 7 χρόνια συμβίωσης φαίνεται αν το ζευγάρι ειναι συμβατό. Αν όχι χωρίζουν. Και τι θα πει 7 χρόνια δηλαδή; εδώ 100δες χρόνια μαζί δεν κάνανε και χώρια δεν μπορούσαν. Σήμερα πλέον μετά από τοσα που περασαν μαζί κοιτάνε ο ένας τον άλλο σιωπηλά και χαμογελούν. Τα έχουν καταφέρει να συμβιβαστούν και προχωρούν στο μέλλον ακόμα πιο γρήγορα, κυρίως όμως αβίαστα.Μην παλεύετε με αυτά τα γουρούνια. Θα γεμίσεις λάσπες και τα γουρούνια θα την καταβρούν.και Όταν βλέπεις ένα φίδι[τσιπρας] έτοιμο να σου επιτεθεί, δεν περιμένεις να σε δαγκώσει τσακίσετε το.

    Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το φιδάκι ο ΤΣΙΠΡΟΥΛΗΣ.Αν η φτώχεια είναι η μητέρα του εγκλήματος, η έλλειψη κοινής λογικής είναι ο πατέρας.Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση