GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρίζοντας το κοινό για την Black Friday...

Σπύρος Σούρλας    Βρίζοντας το κοινό γιά την Black Friday: 1) Στην οξεία καπιταλιστική επίθεση,το πιό εύκολο πράγμα ειναι να γίνεται ο...

Σπύρος Σούρλας 
 Βρίζοντας το κοινό γιά την Black Friday:
1) Στην οξεία καπιταλιστική επίθεση,το πιό εύκολο πράγμα ειναι να γίνεται οξύτατη 'κριτική' στο κοινό, που ανταποκρίνεται στην 'Black Friday' ...Eίναι στην ουσία η μεγαλύτερη παραδοχή ΗΤΤΑΣ της Αριστεράς αυτό,μιας και συνηθως ακολουθείται από τα γνωστά γελοία 'συμπληρώματα'του τύπου 'Χίλια Μνημόνια.'

2) Η από τα 'πάνω' δήθεν 'αριστερή' κριτική προς όσους ανταποκρίθηκαν στο 'καλεσμα' ,αγνοεί μείζονα θέματα,οπως ειναι οι Ιδεολογικοί μηχανισμοί του Κράτους..η μετατροπή της Κοινωνίας σε κατακερματισμένα άτομα, το γεγονός,πως μερος του κοινού 'τσιμπάει' στην προπαγάνδα των πιό φτηνών τιμών ,με αποτέλεσμα να επιλέγει να πάει για όποιου τύπου αγορά,μιά τέτοια μέρα,εκτιμώντας,πως θα αγοράσει ακόμα και φτηνότερα δώρα γιά το παιδί του ή μέλη της οικογένειάς του για τα Χριστούγεννα..

3)Η φτωχοποίηση,ο κατακερματισμός της κοινωνίας, η απογοήτευση και η απόσυρση,οδηγούν μέρος της ,στο να επηρεάζεται ακόμα περισσότερο από τέτοιες καπιταλιστικες 'κατασκευές'

4)Η δήθεν 'αριστερή κριτική' προς το κοινό, ξεχνά επιμελώς επίσης οτι οι εμποροϋπάλληλοι εκβιάζονται χυδαία να δεχτούν την απαράδεκτη 'διυθέτηση' του ωραρίου τους και να τσακιστούν στην κουραση..

5)Ο Ζόφος που έχει προκαλέσει η ταξικά εγκληματική πολιτική των ΑΝΕΛΛΣΥΡΙΖΑ που εχει επιβάλλει τις πιο απορρυθμιστικές εργασιακες σχεσεις,μαζι με την εξοντωση εργαζομένων και κοινού (πλήρης φτωχοποίηση) είναι αυτός,που ενισχύει την υποταγή σε κάθε είδους 'Black Friday'..

6)Γιά να μην τρομάξουν μερικοί-μερικοί παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα απο τον Ζίγκμουντ Μπάουμαν,που δεν τον λες και φανατικό κομμουνιστή :'Σήμερα ζούμε στην εποχή της «απορρύθμισης». Αυτή η εκ πρώτης όψεως ουδέτερη λέξη, της οποίας πιο εκφραστικό (και δικαιότερο) ισοδύναμο θα ήταν η «αποδιοργάνωση», συγκαλύπτει τη διασπορά της ευθύνης και την αντικατάσταση των σχετικά προβλέψιμων και συνεπώς διαρθρωμένων καταστάσεων, με καταστάσεις απρόβλεπτες, γεμάτες αβεβαιότητα, φόβο για το άγνωστο αύριο και άλλα παρόμοια.

Η «απορρύθμιση» προωθείται μέσα σε μια διαφημιστική συσκευασία που δηλώνει ότι κάνει, δήθεν, κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων κύριο της μοίρας του. Όμως, στην πράξη, έκανε κύριους της μοίρας τους μόνον λίγα επιλεγμένα άτομα (κάνοντάς τους ταυτόχρονα αφέντες της μοίρας άλλων ανθρώπων) και εγκατέλειψε τους υπόλοιπους στα καπρίτσια της τύχης που κανείς δεν ξέρει πώς να τα αντιμετωπίσει. Αφήνοντας τα άτομα να έχουν την αποκλειστική ευθύνη του εαυτού τους, τα μετατρέπει σε ανταγωνιστές αλλήλων. Αντί να προωθεί την αλληλεγγύη, η θέση τους δημιουργεί αμοιβαία δυσπιστία και ανταγωνισμό.
Σε μια τέτοια κατάσταση, «το να συσπειρώνεσαι», το να στέκει ο ένας στο πλευρό του άλλου, παύει να έχει εμφανές νόημα. Δεν μπορείς πια να διακρίνεις ότι με την σύμπραξη των επιμέρους συμφερόντων μπορούν να προκύψουν καλύτερες ευκαιρίες και για την εκπλήρωση των συμφερόντων του καθενός ατομικά.''(Ο Adam Puchejda (Kultura Liberalna, Βαρσοβία) συζητά με τον Zygmunt Bauman)

7).'Bρίζοντας το κοινό' από τα 'πάνω' η Αριστερά,όχι απλά εχει αποδεχτεί την ήττα της ,αλλά στην ουσία οδηγεί όλους αυτους τους ανθρωπους στην αγκαλιά των πλέον ακραιων ,αντιδραστικων και νεοφιλελεύθερων απόψεων..

Φχαριστώ :P

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση