GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο...καπνιστήριο της διαπραγμάτευσης: Ο υπουργός που κάνει "κυκλάκια" και η αντικαπνίστρια Ντέλια

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Στη στήλη Βημ...


Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Στη στήλη Βηματοδότης αναλύθηκε μία άλλη διάσταση της διαπραγμάτευσης αυτή του καπνίσματος, αναφέροντας τους καπνιστές, τους κατά συνθήκη καπνιστές και τους παθητικούς καπνιστές της διαπραγμάτευσης.

"Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκαν με τους θεσμούς για μία αρχική συζήτηση για την τρίτη αξιολόγηση. Πριν από την καθορισμένη ώρα εμφανίστηκε στον μοναδικό χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα στο Χίλτον (σ΄ένα αίθριο χώρο με.. πάγκους, δίπλα από το «Βυζαντινό») ο πιο μανιώδης καπνιστής υπουργός της κυβέρνησης, ο Γιώργος Σταθάκης" αναφέρει ο Βηματοδότης και σημειώνει:

"Σε λίγο καταφθάνει εκεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φορώντας το γούρικο μουσταρδί παντελόνι του (αυτό που φορούσε και στην ιστορική συνάντηση Ντάισελμπλουμ- Βαρουφάκη), έχοντας το κόκκινο σακίδιό του (αυτό με το πιθηκάκι) μισάνοιχτο και φαίνονταν χύμα όλα τα έγγραφα που είχε μέσα. Στο χέρι του κρατούσε σε χάρτινο ποτηράκι έναν καφέ για να δείξει ότι τον αγόρασε φτηνά απ΄έξω και δεν χρέωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κατ΄επέκταση του φορολογούμενους με τα 8 ευρώ που κάνει ο καφές στο Χίλτον. Μπήκε στο καπνιστήριο και αμέσως έστριψε ένα τσιγάρο. Μα, καλά θα πείτε ο Τσακαλώτος καπνίζει; Απλώς βρίσκεται τώρα στον κύκλο του καπνίσματος, αφού θυμάστε είχε κάνει δηλώσεις ότι 13 μήνες σταματάει το κάπνισμα και έξι μήνες καπνίζει. Οι Σταθάκης και Τσακαλώτος παρέσυραν και την Έφη Αχτσιόγλου (ντυμένη total black για να συναντήσει την Ντέλια) στο καπνιστήριο, αν και το κορίτσι δεν καπνίζει, αλλά τι να κάνει; Περίμενε βλέποντας τον κ. Σταθάκη να κάνει… δακτυλίδια με τον καπνό".

"Κάπνιζαν για αρκετή ώρα και για να δείτε πόσο χαλαρό και ευχάριστο ήταν το κλίμα με την τρόικα, μπήκαν σε αίθουσα του πρώτου όροφο στις 10.20 και βγήκαν στις 11 ακριβώς. Αμέσως οι Σταθάκης και Τσακαλώτος βγήκαν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν, καθ΄ότι η Ντέλια σύζυγος γιατρού είναι φανατική αντικαπνίστρια και δεν θέλει καπνιστές όταν διαπραγματεύεται κόκκινα δάνεια, συλλογικές διαπραγματεύσεις κτλ" καταλήγει.

Πηγή πληροφοριών: Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση