Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

  Μητσοτάκης: Η ΝΔ ξεδιπλώνει το σχέδιό της για την ανάπτυξη - Πώς πρέπει να διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα - ΒΙΝΤΕΟ


  Σειρά προτάσεων για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης 3- 4% και να προσελκύσει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ώστε να μειώσει το χάσμα που την χωρίζει από την Ευρώπη, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 4ο προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει από μία αποφασισμένη και συνεκτική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο η ΝΔ. ξεδιπλώνει και θα το θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο κοινωνικό μέρισμα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιστρέφει το 10% των επιπλέον και αχρείαστων μέτρων, ύψους 15 δισ. ευρώ που επέβαλε με το τρίτο μνημόνιο. Το υπερπλεόνασμα, πρόσθεσε, που θα δοθεί ως μέρισμα, δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, τη μη πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και τη μη αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

  Τις επόμενες ημέρες, είπε, η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για το πώς πρέπει να διανεμηθεί το πλεόνασμα. Συγκεκριμένα, προτείνει:

  Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.

  Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%.

  Τέλος προτείνουμε να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι για την ανάπτυξη της οικονομίας θα χρειασθεί μείωση της φορολογίας. Όπως αναφέρεται σε γραπτό κείμενο της ομιλίας του, προωθείται μία τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, που προβλέπει:

  Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

  Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.

  Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.

  Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών.

  Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

  Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό, που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι γραφειοκρατικός και πρόσθεσε ότι η ΝΔ προωθεί μία «δεύτερη ευκαιρία» για τις υγιείς επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που «πνίγονται» από χρέη στις τράπεζες, την εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι τράπεζες, είπε, θα καθορίζουν το ύψος του κουρέματος των οφειλών και, εφόσον υπάρξει συμφωνία των πιστωτών, το ποσοστό της διαγραφής θα συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά και τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε μέτρα για την ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης, καθώς και των εξαγωγών και του τουρισμού. Στα μέτρα που παρουσίασε περιλαμβάνεται ένα σύγχρονο χωροταξικό σχέδιο, ώστε κάθε επένδυση να προσδιορίζεται μόνο με βάση το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμά της. Αναφέρθηκε ακόμη, μεταξύ άλλων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΕΕ, στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ, στη διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία, την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ, ειδικά φορολογικά κίνητρα για νεοφυείς επιχειρήσεις, την κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα και την επιδοτούμενη πρόσβαση στο Internet ατόμων άνω των 65 ετών.

  Πηγή: enikonomia.gr

  Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μητσοτάκης: Η ΝΔ ξεδιπλώνει το σχέδιό της για την ανάπτυξη - Πώς πρέπει να διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr