GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νιγηρία - Έξι νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που αποδίδεται στη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν τη Δευ...


Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που αποδίδεται στη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν τη Δευτέρα τοπικοί αξιωματούχοι.

«Μια ομάδα 20 προσώπων που υποπτευόμαστε ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στην πόλη Τζαντάναμ», περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπουκάρ Ουακίλ Τάβου, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης.

«Σκότωσαν έξι ανθρώπους και πυρπόλησαν σχεδόν όλη την πόλη, έκαψαν επίσης βοοειδή και τρόφιμα από τις πρόσφατες σοδειές», πρόσθεσε ο ίδιος έπειτα από μια επίσκεψή του στην πληγείσα περιοχή. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφοι, «έχασαν όλο το βιός τους», σύμφωνα με τον Ουακίλ Τάβου. «Καλούμε την κυβέρνηση να τους προσφέρει βοήθεια και να εντείνει τις περιπολίες (της αστυνομίας και του στρατού) διότι αυτή είναι μια απομακρυσμένη αλλά πυκνοκατοικημένη περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επίθεση δεν έγινε γνωστή πριν περάσουν μέρες διότι οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής τους με τον νιγηριανό στρατό, που κρατάει πάνω από οκτώ χρόνια.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση