GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση Χρυσαυγιτών κατά γυναικών έξω από το Εφετείο

Την επίθεση σε βάρος γυναικών έξω από το Εφετείο Αθηνών από μέλη της Χ.Α. καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα. «Η βίαιη επίθεση ...


Την επίθεση σε βάρος γυναικών έξω από το Εφετείο Αθηνών από μέλη της Χ.Α. καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα.

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».

Στο ίδιο ύφος κινείται στην ανακοίνωση της και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, σήμερα, δύο γυναικών στο Εφετείο», αναφέρει και προσθέτει εξαπολύοντας επίθεσης στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Καλούμε τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα, να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία».

"Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αμαύρωση της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης. Η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης.

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί. Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί" τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Την άγρια και θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μίας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανενόχλητη εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών, ακόμη και στον χώρο που διεξάγεται η δίκη της ΧΑ» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης. Καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της».

«Προκαλεί τον έντονο αποτροπιασμό μας και είναι ποινικά κολάσιμη η τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον δύο γυναικών έξω από το Εφετείο, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της φασιστικής οργάνωσης», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ.

«Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται από τραμπουκισμούς. Ούτε η Δημοκρατία. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η βία και η εγκληματική δράση από όπου και αν προέρχεται», συμπληρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

"Oι φασίστες ξαναχτύπησαν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο, μία από τις οποίες συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το πρόσωπο του φασισμού το ξέρουμε. Όποιος τραβάει μαχαίρι και δολοφονεί, δεν θα διστάσει βέβαια να γρονθοκοπήσει κάποιον που ασκεί το λειτούργημά του. Και να τρομοκρατεί όποιον αποκαλύπτει το πραγματικό τους πρόσωπο.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει ό,τι προβλέπουν οι νόμοι της για να σταματήσει η εγκληματική τους δράση. Και αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της κυβέρνησης (ας μη νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει την προσπάθειά της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ποντάροντας στις ψήφους της Χρυσής Αυγής και τις κοινές βόλτες σε ακριτικά νησιά). Το τέρας, όταν το αφήνεις ανενόχλητο, ξεθαρρεύει και επιτίθεται" αναφέρει το Ποτάμι στην ιστοσελίδα του.

Η δήλωση Μιχαλολιάκου

"Καταδικάζω απερίφραστα κάθε πράξη βίας.

Καταγγέλλω όλα τα κόμματα που αρνήθηκαν σήμερα στην Βουλή να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για δύο Ελληνόπουλα που δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες της κόκκινης τρομοκρατίας" δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση