GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Δεν νομοθετήσαμε πάντα έτσι όπως λέει το Σύνταγμά μας

«Εργαζόμαστε έτσι ώστε μέσα στο '18, τον Αύγουστο του '18 τυπικά, να κλείσει αυτός ο κύκλος και θεσμικής δημοκρατικής υποβάθμιση...


«Εργαζόμαστε έτσι ώστε μέσα στο '18, τον Αύγουστο του '18 τυπικά, να κλείσει αυτός ο κύκλος και θεσμικής δημοκρατικής υποβάθμισης των εργασιών του Κοινοβουλίου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους διαπιστευμένους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, που επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «αυτά τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε και περνάμε, κάπου οκτώ χρόνια αυτής της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, υπήρξε και μια θεσμική κρίση μέσα στο Κοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκε πως «δεν νομοθετήσαμε πάντοτε έτσι όπως θα θέλαμε, έτσι όπως θα έπρεπε, ή έτσι όπως λέει το Σύνταγμά μας ή και τα Συντάγματα των δικών σας χωρών» ωστόσο υπογράμμισε ότι «υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές εκκρεμότητες οι οποίες θα πρέπει να προωθηθούν, όπως η Γ΄ αξιολόγηση κι ενδεχομένως μια τελική αξιολόγηση για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, έτσι ώστε να βγει στις αγορές χωρίς μνημονιακή επιτήρηση. Επίσης θα πρέπει να γίνει έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή, δηλαδή η Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές του '19, να έχει δικαίωμα να είναι αναθεωρητική Βουλή ώστε να αναθεωρηθεί το Ελληνικό Σύνταγμα».

Ταυτόχρονα ο κ. Βούτσης υπεσήμανε ότι «κάνουμε μια πολύ συστηματική προσπάθεια, οι Έλληνες βουλευτές είναι παρόντες σε όλα τα fora παγκοσμίως -διεθνή, ευρωπαϊκά, περιφερειακά, θρησκευτικά, πολιτικά- έτσι ώστε να συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση και για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και για το μέλλον του κόσμου μας, σε μια φάση όπως η παρούσα, της παγκοσμιοποίησης, που εγκυμονεί πολλά αδιέξοδα και πολλούς κινδύνους».

Επίσης, υποδεχόμενος τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα τους ζήτησε να μεταφέρουν την ελληνική πραγματικότητα στις κυβερνήσεις των χωρών τους προκειμένου να υπάρχει αλληλοβοήθεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση