GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βράβευση του Αλέξη Τσίπρα για το πολιτικό του σθένος – Τι εκμυστηρεύτηκε στην ομιλία του - ΒΙΝΤΕΟ

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά Το βραβείο Πολιτικού Ήθους απονεμήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα από μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Intern...


Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά
Το βραβείο Πολιτικού Ήθους απονεμήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα από μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale, στο Παρίσι.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον Οδυσσέα και το τραγούδι των Σειρήνων, ενώ τόνισε ότι χωρίς τη στήριξη του ελληνικού λαού δεν θα ήταν παρών σε αυτή τη βράβευση.

«Χωρίς τη στήριξη του ελληνικού λαού, έτσι όπως εκφράστηκε σε διαδοχικές αναμετρήσεις, δεν θα βρισκόμουν σήμερα σε αυτή εδώ την αίθουσα», είπε αρχικά.
Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Οι δοκιμασίες, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, ήταν μεγάλες και δύσκολες. Θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι, μιας και αναφερθήκατε στον Κρέοντα και την Αντιγόνη. Εγώ να πιάσω ένα άλλο μυθικό πρόσωπο και να σας πω τώρα, βλέποντας από μακριά αυτή τη μεγάλη εμπειρία, θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα που είπε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι, προκειμένου να μην αντιδράσει ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, ολοκληρώνεται με επιτυχία και τόνισε ότι:
«Το κρίσιμο για μας -τούτη την ώρα που βγαίνουμε από την κρίση, πράγμα το οποίο αναγνωρίζουν και όλοι οι εταίροι μας και οι θεσμοί που βλέπουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφαλή δημοσιονομική πορεία με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική- είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Δηλαδή, ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, σύγχρονο, βιώσιμο και δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση