GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά στα δικαστήρια η υπόθεση Σώρρα από… λάθος

Με χειροκροτήματα και επευφημίες για την έδρα υποδέχτηκαν οπαδοί του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει ...

Με χειροκροτήματα και επευφημίες για την έδρα υποδέχτηκαν οπαδοί του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη με κατηγορούμενους τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» και τον συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού.
Ανάλογες εκδηλώσεις σημειώθηκαν και έξω από το κτίριο 2 της οδού Ευελπίδων με τους περίπου 500 συγκεντρωμένους να φωνάζουν «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».
Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των δικαστηρίων όπου εκφώνησαν όλοι μαζί τον όρκο των Ελλήνων Συνέλευσις και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.
Συγγνώμη λάθος...
Η υπόθεση επανήλθε στο ακροατήριο μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου της απόφασης που είχε εκδώσει το μονομελές Πρωτοδικείο το 2013, η οποία αθώωνε τους δυο κατηγορούμενους. Το δικαστήριο είχε δεχτεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δισ. ευρώ το οποίο διέθετε για να σωθεί η χώρα.
Την εν λόγω απόφαση αναίρεσε ο Άρειος Πάγος και όπως προβλέπεται εκ του νόμου σε μια τέτοια περίπτωση δεν επαναλαμβάνεται η δίκη αλλά γίνεται μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το σκεπτικό που στη παρούσα υπόθεση αφορούσε το αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού.
Ωστόσο, εκ παραδρομής, λένε οι πληροφορίες, εισήχθη να δικαστεί και πάλι. Η απόφαση το δικαστηρίου λοιπόν να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη ήταν μονόδρομος.
Ένταση
Εκτός από τον Αρτέμη Σώρρα, απών από το δικαστήριο ήταν και ο συνεργάτης του, που επίσης είχε παραπεμφθεί , Μανωλης Λαμπρακης, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε ούτε από δικηγόρο.
Η απόρριψη μιας σειράς ενστάσεων που κατέθεσε ο συνήγορος του Σώρρα, Φώτης Μπαμπάνης , είχε ως αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ του δικηγόρου και του εισαγγελέα που κατέληξε σε μήνυση του πρώτου κατά του δεύτερου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι κατάχρηση εξουσίας να διωχθεί ένας αθώος για δεύτερη φορά, ενώ ως προς την αναίρεση του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι αποτελεί κατάργηση της έννοιας δικαίου καθώς η τότε πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την ολομέλεια που δίκασε την υπόθεση επειδή στη συνέχεια ανέλαβε θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώ ο κ. Σώρρας είχε ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού.
Μετά την πολύωρη διακοπή ανέβηκε στην έδρα άλλος εισαγγελέας ο οποίος πρότεινε, και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, να κηρυχθεί απαράδεκτη η διαδικασία:
«Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησης τους αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση