GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά διορίζονται εισαγγελείς για να εξετάσουν φακέλους ψυχασθενών

Της Άννας Κανδύλη Ένα μεγάλο κενό έρχεται να καλύψει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία έδωσε εντολή και ορίστηκαν 2 ...


Της Άννας Κανδύλη

Ένα μεγάλο κενό έρχεται να καλύψει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία έδωσε εντολή και ορίστηκαν 2 εισαγγελείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα μελετήσουν τους φακέλους 125 ψυχικά ασθενών οι οποίοι μένουν για χρόνια μέσα στα ψυχιατρεία ως μη έχοντες καταλογισμό.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά και ήδη οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει τους φακέλους για 125 άτομα, προκειμένου να δουν αν ορθώς παραμένουν στα ψυχιατρεία ή η κατάστασή τους έχει αλλάξει και μπορούν να βγουν.

Πρόκειται για 55 άτομα στο δημόσιο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαϊτειο, Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν στα ψυχιατρεία χρόνια , χωρίς να έχει ενδιαφερθεί ποτέ κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο για την κατάστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση