GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πηγές ΥΠΕΝ: "Βλέπουν" άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Εικόνα για άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για το χαρτοφυλάκιο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα τεθούν σε διαδικασία πώλησης μετ...


Εικόνα για άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για το χαρτοφυλάκιο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα τεθούν σε διαδικασία πώλησης μετέδιδε σήμερα κορυφαία πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι συζητήσεις διεξάγονται στις Βρυξέλλες με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για "σπάσιμο" του μονοπωλίου της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Οι μονάδες που θα συμφωνηθούν -πιθανότατα ο ΑΗΣ Φλώρινας και δύο μονάδες της Μεγαλόπολης- θα τεθούν σε δοκιμασία αγοράς (market test) προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον για την αγορά τους.

Στόχος είναι η πώληση να ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο του 2018. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί και η παράταση λειτουργίας παλαιών μονάδων της ΔΕΗ που τίθενται εκτός τα προσεχή χρόνια σε εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ε.Ε.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση