GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος ο Μλάντις για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) καταδίκασε τον Ράτκο Μλάντιτς, τον άνθρωπο στον οποίον έχει δοθεί η επω...


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) καταδίκασε τον Ράτκο Μλάντιτς, τον άνθρωπο στον οποίον έχει δοθεί η επωνυμία του "χασάπη των Βαλκανίων".

Ο Μλάντις κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με την ετυμηγορία ο Μλάντις συνέβαλε σημαντικά στην σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι ο σέρβος πρώην αρχηγός του στρατού έδωσε ο ίδιος εντολή για τον βομβαρδισμό του Σαράγεβο. Ο Μλάντιτς υπήρξε μέλος μίας «κοινής εγκληματικής επιχείρησης» που είχε ως σκοπό τη δίωξη των μη Σέρβων στη Βοσνία.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ο Μλάντιτς άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τη δικαστική αίθουσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση