GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγικό: Το μεγαλύτερο αγκάθι στις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Τα δυο χριστιανικά κόμματα υπό την Άνγκελα Μέρκελ, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, δεν κατάφεραν τελικά να γεφυρώσουν κατά τον χθεσινό,...


Τα δυο χριστιανικά κόμματα υπό την Άνγκελα Μέρκελ, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, δεν κατάφεραν τελικά να γεφυρώσουν κατά τον χθεσινό, 15ωρο, μαραθώνιο επαφών τους τις διαφορές τους και να βρουν έναν κοινό παρονομαστή προκειμένου να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι μεγαλύτερες διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στο ζήτημα της προστασίας του κλίματος, την επανένωση οικογενειών στο πεδίο του προσφυγικού, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το πεδίο της οικονομίας εν γένει.

Μεγαλύτερο αγκάθι το προσφυγικό

Όπως παραδέχθηκε και ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ: «Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κυρίως στα ζητήματα της μεταναστευτικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Αποφασίζουμε από κοινού να αξιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεπεράσουμε τις υπάρχουσες διαφορές. Πιστεύουμε ότι μπορούν να ξεπεραστούν».

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, μεγαλύτερο αγκάθι στην παρούσα φάση είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό, με τη συντηρητική χριστιανική ένωση να επιμένει στην παράταση των περιορισμών που ισχύουν ήδη για την επανένωση οικογενειών σε περιπτώσεις προσφύγων που απολαμβάνουν τη λεγόμενη επικουρική προστασία και πέραν του Μαρτίου του 2018.

Ύστατη προσπάθεια

Οι Πράσινοι από την πλευρά τους αξιώνουν επί της αρχής να αρθούν οι περιορισμοί αυτοί προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η απρόσκοπτη επανένωση οικογενειών. Στο μεταξύ φέρονται να εμφανίζονται μεν πιο διαλλακτικοί στο ζήτημα, όχι όμως σε βαθμό που να επιτρέπει την επίτευξη συμφωνίας. «Είναι τέσσερις το πρωί», δήλωσε στη γερμανική πρωτεύουσα διαπραγματευτής των Πρασίνων, «και νομίζω ότι μπορεί να κάνει κανείς τώρα ένα διάλειμμα».

Οι νέες συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο εκτίμησε ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Τάουμπερ: «Αποφασίσαμε να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του προεδρείου της CDU προκειμένου να επικεντρώσουμε αύριο και μεθαύριο στις διερευνητικές. Πιστεύω ότι αξίζει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βρούμε μια καλή λύση για την πατρίδα μας, ωστόσο αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση