GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το θετικό πρόσημο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν θετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα και στην απασχόληση στη χώρα ενώ, ...


Στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν θετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα και στην απασχόληση στη χώρα ενώ, αν δεν είχαν γίνει, το ΑΕΠ θα ήταν κατά 2,5% χαμηλότερο, καταλήγει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Παράλληλα, από τα στοιχεία που παραθέτει μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προκύπτει ότι η Αθήνα διεξήγαγε από τους φθηνότερους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού, που είθισται να καταγράφεται στις ολυμπιακές διοργανώσεις ήταν αναλογικά πολύ μικρή σε σχέση με άλλους Αγώνες.

2 σχόλια


  1. Αθηνα 2004 – 30 δις…+++ ;;;

    Λονδινο 2012 – 11 δις !!!

    Αίσχος … αίσχος … αίσχος ...

    Ο αρχικά εγκεκριμένος προϋπολογισμός (31/12/03) των αγώνων ήταν 1.507.177.599 ευρώ (τέτοια ακρίβεια!). Το κόστος των αγώνων κατέληξε να αγγίξει τα 30 δις ευρώ η και πολύ περισσότερα.

    Μία μικρή ομάδα Gianno-Nτορό-κοπρό-σκύλων έκανε πάρτι με τα δανεικά και όταν η οικονομία ξεφούσκωσε έστειλαν τον λογαριασμό τους στη μεγάλη πλειοψηφία του δεινοπαθούντος Ελληνικού λαού.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν απλά ένας από τους πολλούς τομείς, όπου δαπανήθηκαν ανεξέλεγκτα δημόσια χρήματα, τα οποία προέρχονταν από εξίσου ανεξέλεγκτο δανεισμό.

    Το όργιο που συντελέστηκε κατά την προετοιμασία και την εκτέλεση των χρυσοπληρωμένων – μιζοφόρων ολυμπιακών αγώνων του 2004 και η κατασκευή των διαφόρων φαραωνικών έργων αποτέλεσε αποφασιστικό παράγοντα στην καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας.

    Είναι δεδομένο ότι πολλοί από τους παρόντες στο τότε μεγάλο φαγοπότι του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2004 » είναι σήμερα ενεργοί στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
    Εξακολουθούν να αποτελούν συστατικά του πολιτικού συστήματος και να περιφέρουν προτάσεις «εξόδου» από την κρίση, στην οποία η χώρα και η κοινωνία έχει μπει από σκάνδαλα των..

    Τσίπρας: Θέλω να μάθω πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί του 2004, ως το τελευταίο ευρώ …

    Εδώ και τώρα λογαριασμό για τους Ολυμπιακούς.

    Είναι προφανές ότι αν ξανανοίξει η υπόθεση, όλοι όσοι συνετέλεσαν στην κωλυσιεργία του απολογισμού της θα κληθούν να απαντήσουν.

    Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να παρέμβει ξανά η εισαγγελέας, να ξεκινήσει η διερεύνηση όλων των πτυχών της ιστορίας, ίσως δε να «πονέσει» …

    Είναι αναγκαίο να καθίσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται για το έγκλημα αυτό.

    Τα κακουργήματα παραγράφονται μετά από 25 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πραγματικό κόστος της «επιχείρησης Ολυμπιάδα 2004» δεν το μάθαμε ποτέ …

    Φρόντισε γι` αυτό η Gianna, η Ντόρα ,ο Σημίτης και στη συνέχεια ο Καραμανλής, η Πετραλιά και ο Αλογοσκούφης.

    Τρομακτικές υπερκοστολογήσεις έργων που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα.

    Κόλαφος ήταν το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφού εντοπίστηκαν σοβαρές παρατυπίες, ύποπτες αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις.

    Αυτό που ξέρουμε εμείς οι “ιθαγενείς” σε αυτήν την χώρα, Έλληνες πολίτες όμως κατά τα άλλα, είναι ότι ακόμα πληρώνουμε κι ακόμα χρωστάμε τα “γλέντια” κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση