GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Σουλτς: Να μην χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς για τις εξελίξεις στη Γερμανία σχετικά με τον σχηματισμό ή μη κυβέρνηση...


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς για τις εξελίξεις στη Γερμανία σχετικά με τον σχηματισμό ή μη κυβέρνησης στη χώρα είχε λίγο πριν αναχωρήσει από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Σουλτς να μην χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης με τον επικεφαλής του SPD να τον ενημερώνει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.
Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενεθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.
"Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» φέρεται να είπε στον κ. Σουλτς ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση