Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

  Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζόμενων - ΒΙΝΤΕΟ


  "Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία", σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

  Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από σχετικό βίντεο αναφορικά με αυτόν τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.
  Ειδικότερα, επί του θέματος τονίζεται στην ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι "κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας".
  Σημειώνεται ότι "με μια σειρά πρωτοβουλίες –όπως η αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, η εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος και η επέκταση του Μητρώου Παραβατικότητας, οι στοχευμένοι έλεγχοι στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, η αναβάθμιση υπηρεσιών ενημέρωσης και νομικών συμβουλών, ο συντονισμός και η κοινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και η ίδρυση ειδικού τμήματος Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας– πετύχαμε και μειώσαμε την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας".
  Τονίζεται επίσης ότι:
  - "Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία".
  - "Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται".
  - "Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.
  "Αποτέλεσμα: Η αδήλωτη εργασία από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, μειώθηκε στο 13,58% ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές", υπογραμμίζεται.
  Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 8 Νοε 2017, 4:26:00 π.μ.

  Το «ναι» και το «όχι», αν και είναι οι πιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται να τις σκεφθεί κανείς πολύ προηγουμένως για να της πει .
  Το πιο βαρύ πράγμα στον κόσμο είναι η άδεια τσέπη.Εβραϊκη Παροιμία

  Uros

  Item Reviewed: Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζόμενων - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr