GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Στρατός και Αστυνομία δεν πρέπει ποτέ να είναι ενάντια στον λαό

"To προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει ποτέ ενάντια στον λαό...


"To προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει ποτέ ενάντια στον λαό", αναφέρει το ΚΚΕ σε φυλλάδιο που εξέδωσε για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Απευθυνόμενο στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, το ΚΚΕ αναφέρει ότι "η χούντα υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ήταν καθεστώς διώξεων, βασανιστηρίων, εξορίας και φυλακίσεων. Πηγή έμπνευσης και πάλης του λαού και της νεολαίας ήταν η αγωνιστική στάση ενάντια στη χούντα και ιδιαίτερα η αδιάλλακτη στάση των κομμουνιστών", αναφέροντας επίσης τα "ζωντανά επίσης αγωνιστικά παραδείγματα αγωνιστών, αξιωματικών του στρατού και του πολεμικού ναυτικού, αλλά και των φαντάρων και ναυτών που αντιστάθηκαν στη χούντα".

"Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού να παλεύει για να ζήσει καλύτερα, χωρίς ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το λαό και φουσκώνουν τις τσέπες των λίγων. Αυτή είναι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ" σημειώνει το ΚΚΕ, καλώντας το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. να απομονώσουν την "ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή" και να "γυρίσουν την πλάτη σε όσους και φέτος θα μιλήσουν για τα «καλά» της χούντας και θα υμνούν τους δικτάτορες".

"Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα, 50 χρόνια μετά την επιβολή της Χούντας, να γίνονται στα στρατόπεδα οι φαντάροι «έρμαια» στην προπαγάνδα νοσταλγών της χούντας. Καταγγείλτε τέτοιες προσπάθειες, οργανώστε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, απομονώστε τις φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις όπου εμφανίζονται" υπογραμμίζει το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί περιφέρει στα στρατόπεδα τα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής, στο όνομα της δήθεν «εθνικής ενότητας» (όπως πρόσφατα στην άσκηση «Παρμενίων»). Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες, γιατί είναι φασίστες. Οι πολιτικοί τους πρόγονοι είναι οι συνεργάτες των ναζί, οι κουκουλοφόροι της κατοχής, οι βασανιστές της χούντας".

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι "το συμφέρον του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, γι΄αυτό δεν πρέπει ποτέ να στραφεί ενάντια στο λαό. Μαζί με το λαό και τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε, «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις»".

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση