Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Κονιόρδου: Δεν υπάρχει ανατροπή των όρων που εμποδίζουν την επένδυση στο Ελληνικό

Share it:

«Δεν υπάρχει καμία ανατροπή όρων, ούτε αιφνιδιασμός. Ο χαρακτηρισμός των 300 στρεμμάτων ως αρχαιολογικός χώρος δεν εμποδίζει τη δόμηση. Ούτε εμποδίζει τη συνέχεια της επένδυσης στο Ελληνικό. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο της ΛΑΜΔΑ ΑΕ, είναι έτοιμη η εταιρεία», σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο επενδυτής καταγγέλλει την κυβέρνηση για αθέτηση της συμφωνίας με την αλλαγή των όρων για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ύψη των κτιρίων και υπάρχει θέμα υλοποίησης του έργου».

Ο ίδιος, δε, πρόσθεσε ότι το έργο καθυστερεί «εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και κινδυνεύει έτσι να ναυαγήσει η μεγαλύτερη για τη χώρα επένδυση ύψους 8,2 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα να χαθούν 75.000 νέες θέσεις».

Η κ. Κονδιόρδου έκανε λόγο για «μεγάλη σύγχυση που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε για το θέμα αυτό» και ότι «οι όροι προστατεύουν και αναδεικνύουν τις διάσπαρτες αρχαιολογικές κληρονομιές στη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα δίνουν προστιθέμενη αξία στην επένδυση», κάτι που -όπως είπε η υπουργός- έχει παραδεχτεί και η ίδια η εταιρεία.

Επιπλέον, η κ. Κονιόρδου έπλεξε το εγκώμιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τόσο «για την επιστημονική του επάρκεια, όσο και για το ότι πήρε μια ψύχραιμη απόφαση και μάλιστα εν μέσω ακραίων φωνών που προέρχονταν από όλες τις κατευθύνσεις».

Όπως εξήγησε, έγινε διεξοδική συζήτηση των τριών εισηγήσεων που υπήρχαν για τους αρχαιολογικούς χώρους και το ΚΑΣ αποφάσισε υπέρ της μικρότερης εισήγησης που αφορούσε 300 στρέμματα, τονίζοντας ότι «στην ουσία χαρακτηρίζει περιοχές που δεν προβλεπόταν έτσι και αλλιώς να αξιοποιηθούν από την εταιρεία, όπως ο λόφος Χασάνι και το αμαξοστάσιο του Τραμ».

Αναφερόμενη στους όρους για το ύψος των κτιρίων, η υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά κατά βάση του υπουργείου Περιβάλλοντος, από όπου θα εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τέθηκαν δυνητικά (σσ. οι όροι) και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση