Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

  Βόρεια Κορέα: "Πρόωρη εμμηνόπαυση" για τις στρατιωτίνες του Κιμ


  "Πρόωρη εμμηνόπαυση" εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της κακής διατροφής παθαίνουν οι στρατιωτίνες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν που υπηρετούν την επταετή θητεία τους στον στρατό της Βόρειας Κορέας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.
  Την αποκάλυψη έκανε γυναίκα πρώην στέλεχος του στρατού η οποία μίλησε και στο BBC. "Οι γυναίκες στο στρατό της Βόρειας Κορέας εκπαιδεύονται τόσο σκληρά ώστε σταματάει η εμμηνόρροιά τους", είπε η Lee So Yeon και πρόσθεσε: "Οι γυναίκες που υπηρετούν στον στρατό υφίστανται εκτεταμένη σεξουαλική βία και παρενόχληση. Μετά από έξι μήνες, έως έναν χρόνο σταματούσε η περίοδός μας εξαιτίας της κακής διατροφής και του αγχωτικού περιβάλλοντος. Μία γυναίκα δεν είχε εμμηνόρροια για δύο χρόνια", είπε χαρακτηριστικά.
  Σύμφωνα με την μαρτυρία της Lee, οι στρατιωτίνες αναγκάζονταν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, να επαναχρησιμοποιούν αναλώσιμα είδη υγιεινής από άλλες συναδέλφους τους, ενώ οι συνθήκες υγιεινής στους στρατώνες ήταν άθλιες.
  "Η χρήση - και η επαναχρησιμοποίηση - βαμβακερών μαξιλαριών κατά τη διάρκεια της περιόδου ήταν συνηθισμένη. Οι ντουζιέρες ήταν απλώς σωλήνες που συνδέονταν με ορεινά ρεύματα που μερικές φορές διοχέτευαν φίδια και βάτραχους στις εγκαταστάσεις κολύμβησης."
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Βόρεια Κορέα: "Πρόωρη εμμηνόπαυση" για τις στρατιωτίνες του Κιμ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr