GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ η Δούρου! Στημένα τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής(;)...

Thanos Tzimeros  ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ...  Σήμερα, στην Περιφέρεια, θα συζητούσαμε για την τραγωδία στη Μάνδρα. Δύσκολες στιγ...

Thanos Tzimeros
 ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ... 
Σήμερα, στην Περιφέρεια, θα συζητούσαμε για την τραγωδία στη Μάνδρα. Δύσκολες στιγμές για τη Δούρου. Δεν είχε καμμία διάθεση να το υποστεί. Και το μεθόδευσε μια χαρά με την ορντινάτζα της, τον ανεκδιήγητο Σχινά, το παιδί για τις βρώμικες δουλειές. Στην αίθουσα είχαν έρθει καμιά διακοσαριά άτομα της χουλιγκανικής αριστεράς: ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ με τον Λαφαζάνη επικεφαλής. Κι ως γνήσιοι χουλιγκάνοι αρχίσαν τα συνθήματα για τα αφεντικά και την εργατιά, λες κι όταν σε πετύχει ο χείμαρρος στο δρόμο θα σου ζητήσει εκκαθαριστικό.

Αναμενόμενο και διαχειρίσιμο, αν ήθελες. Έχουμε δει και χειρότερα. Όμως ο σκοπός δεν ήταν να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Ήταν να διακοπεί. Έβαλαν λοιπόν δύο ομιλητές πριν τη Δούρου. Ένας τεχνικός που έλεγε, εντελώς αψυχολόγητα, διάφορα στατιστικά και έδειχνε πίνακες με ύψος βροχής και τα τοιαύτα και έφαγε κράξιμο (μεταξύ μας, δικαίως...) και μετά ο κακομοίρης (σε όλα) αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής που είπε πόσες μερίδες φαγητό μοίρασαν και πόσες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Λογιστής, παλιός κνίτης, μην περιμένεις και πολλά. Και που μιλάει είναι κατόρθωμα. Οι λαφαζανικοί και Σία της κερκίδας φώναζαν συνθήματα. Οπότε ο Σχινάς αφού τους λέει (χωρίς πολύ όρεξη) να σταματήσουν, διακόπτει την πρώτη φορά για ένα πεντάλεπτο δείχνοντας πού το πάει.

Εγώ μπαίνω στις... γραμμές του εχθρού λέγοντας σε κάτι συμπαθητικούς εικοσάρηδες της κερκίδας πως παίζουν το παιχνίδι της Δούρου, κι αν θέλουν να ξεμπροστιαστεί πραγματικά, θα το κάναμε εμείς και με το παραπάνω. Φάνηκε να το καταλαβαίνουν, και πιάσαμε και χαλαρή κουβέντα. Ξαφνικά ορμάει μια σταλινικιά της καθοδήγησης και μπαίνει με το σώμα της ανάμεσά σε μένα και σ΄ αυτούς γυρίζοντάς τους με το χέρι τα κεφάλια προς διαφορετική κατεύθυνση (πρώτη φορά το είδα αυτό!) και επιτιμώντας τους: "μη μιλάτε με τον φασίστα!" "ποτέ συζήτηση με φασίστες!" Τι να κάνουν κι αυτά τα έρμα, υπάκουσαν.

Όταν ξανάρχισε η συνεδρίαση, τα πνεύματα ήταν πιο ήρεμα μολονότι ο Σχινάς έκανε φιλότιμες προσπάθειες να ανάψει τα αίματα λέγοντάς στην κερκίδα βλοσυρά ότι ήρθαν να δυναμιτίσουν τη συνεδρίαση. Έγινε ένα τζατζάρισμα εκεί αλλά εντός πλαισίου. Ολοκληρώνει λοιπόν την ομιλία ο κακομοίρης (σε όλα) της Δυτικής Αττικής και έρχεται η σειρά της Δούρου. Εκείνη τη στιγμή φωνάζουν ένα σύνθημα από την κερκίδα οπότε ο Σχινάς ενθουσιασμένος λέει "διακόπτεται η συνεδρίαση" και σηκώνεται και φεύγει. Η Δούρου που ήξερε την εξέλιξη είχε φύγει νωρίτερα (!), μην τυχόν και την πετύχουν στην έξοδο οι πρώην σύντροφοι και την μπαζώσουν. Από κοντά φεύγουν σχεδόν τρέχοντας και οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο ο Νίκος Χαρδαλιάς κι εγώ, για την τιμή των όπλων, φωνάξαμε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο, ότι αυτό ακριβώς επεδίωκε η Δούρου. Και αποχωρήσαμε. Ήταν και κάτι σοβαρά παιδιά από την Νέα Πέραμο μαζί με τον αντιδήμαρχο εξηγώντας στους συνθηματολόγους πως αν όλοι αυτοί που ήρθαν για να φωνάξουν έπιαναν από ένα φτυάρι, όπως το έκαναν εκείνοι στην Ν. Πέραμο, θα ήταν πολύ καλύτερα.

Το γλύτωσαν λοιπόν το κράξιμο οι συριζαίοι για σήμερα. Να δούμε τι θα κάνουν στην επόμενη συνεδρίαση. Θα ξαναβάλουν το θέμα; Αν ναι, πάλι θα έρθουν οι ούγκανοι του Παναή και θα γίνουν τα ίδια. (Δεν αποκλείω καθόλου να είχε συννενοηθεί με τη Δούρου για το σημερινό καθώς και οι δύο θέλουν να φάνε τον Τσίπρα). Αν όχι, το σκαπούλαρε η ρημα-Δούρου αβρόχοις ποσίν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε.

3 σχόλια

  1. Ήρθα να δω από περιέργεια το κείμενο, γιατί μου την "κέντρισε" ο τίτλος.
    Μόλις πρόσεξα όμως ποιου είναι, δεν διάβασα ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ.
    Κανέναν ποιο σοβαρό δεν βάζετε νε γράψει;
    Εκτός οτι δεν είναι ο κύριος, προφανώς για να είναι στο περιφερειακό συμβούλιο δε θα βρήκε αφίσε του ΠΑΜΕ, ή του ΚΚΕ, να σκίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγά μη πει τίποτα για το περιεχόμενο, αν τα κομμούνια ήξεραν να διαβάζουν δε θα ήταν κομμούνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση