GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύση στο πρόβλημα με τα γερμανικά αεροδρόμια – Ποιες διαβεβαιώσεις έδωσε το Βερολίνο σε Αθήνα-Κομισιόν

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου H Γερμανία έδωσε διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα και την Κομισιόν ότι οι έλεγχοι διαβατηρίων ή στοιχείων ταυτότ...


Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

H Γερμανία έδωσε διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα και την Κομισιόν ότι οι έλεγχοι διαβατηρίων ή στοιχείων ταυτότητας, επιβατών και πληρωμάτων πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα, θα γίνονται πλέον μόνο στην "πύλη", στο σημείο προσέγγισης των αεροσκαφών στον χώρο αφίξεων "Σένγκεν" των γερμανικών αεροδρομίων (κυρίως στη φυσούνα) και όχι σε διαφορετικούς χώρους (όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος).

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα επισήμως η Κομισιόν, μετά την ολοκλήρωση τριμερούς διάσκεψης των ελληνικών και γερμανικών αρχών στις Βρυξέλλες, σε τεχνικό επίπεδο, έπειτα από πρωτοβουλία της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, απαντώντας σε σχετική με την τριμερή συνάντηση ερώτηση, τόνισε ότι αυτή έγινε σε θετικό και παραγωγικό κλίμα και πως οι γερμανικές αρχές έδωσαν τις παραπάνω διαβεβαιώσεις. Η ίδια εκπρόσωπος καλωσόρισε και την πρόθεση της Ελλάδας να βελτιώσει τις δικές της διαδικασίες επί του δικού της εδάφους.

Η Γερμανία θα ελέγχει μόνο την παρουσία και την εγκυρότητα των σχετικών εγγράφων, διαβεβαίωσε την Κομισιόν.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιεί η Γερμανία εμπίπτουν σε συγκεκριμένο αίτημα της χώρας αυτής, στο πλαίσιο που προβλέπει σχετικό άρθρο της συνθήκης Σένγκεν.

Σημειώνεται ότι οι σχετικές εγκρίσεις έχουν δοθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου των Κρατών Μελών. Η έγκριση που έχει λάβει η Γερμανία λήγει στις 11 Μαΐου του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση