Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

  Κατρούγκαλος: Σαφείς οι εξηγήσεις του Καμμένου για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία


  «Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις ότι ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξης επομένως». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να πάρει θέση σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

  «Δεν σας αφορά η συμφωνία, ωστόσο οι αποκαλύψεις του ταξίαρχου είναι δυσάρεστες. Έχουμε μία διακρατική συμφωνία. Τα όσα όμως διημείφθησαν ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, δείχνουν ότι η ποιότητα των σχέσεων είναι πολύ κακή. Υποτίθεται ότι συναλλασσόμαστε μαζί της και η πρεσβεία της λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μεσάζοντα», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

  «Το ζήτημα της συμφωνίας άπτεται του υπουργείου Εξωτερικών κυρίως όμως αφορά το υπουργείο Άμυνας. Όποια απάντηση και να δοθεί μπορεί να έχει ελλείψεις, να τη χρησιμοποιήσετε και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξεως επομένως», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κατρούγκαλος: Σαφείς οι εξηγήσεις του Καμμένου για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr