Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

  Στο αρχείο οδεύει η δικογραφία για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ


  Της Άννας Κανδύλη

  Στο αρχείο οδεύει η δικογραφία που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2016 μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

  Η εισαγγελέας πρωτοδικών Βάια Ακρίβου που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες κι έτσι έστειλε το φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός στο πόρισμά της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ζητά να μπει η υπόθεση στο αρχείο καθώς η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

  Εκτός αυτού, σημειώνει, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

  Όπως καταλήγει δε η κ. Ακρίβου και από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Στο αρχείο οδεύει η δικογραφία για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr