GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Άμστερνταμ κέρδισε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Το Άμστερνταμ θα γίνει, μετά το Brexit, η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), καθώς στις δύο τελευταίες ψηφοφορίες επικρ...


Το Άμστερνταμ θα γίνει, μετά το Brexit, η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), καθώς στις δύο τελευταίες ψηφοφορίες επικράτησε του Μιλάνου και της Κοπεγχάγης.
Η υποψηφιότητα της Αθήνας τέθηκε εκτός αγώνα κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, καθώς κατετάγη στην 7η θέση σε σύνολο 16 φακέλων.
Η Αθήνα έλαβε 10 βαθμούς ενώ οι τρεις φιναλίστ του πρώτου γύρου έλαβαν 20 ή περισσότερους πόντους.
Στον δεύτερο και τον τρίτο γύρο η ελληνική αποστολή στήριξε τη νοτιοευρωπαϊκή υποψηφιότητα του Μιλάνου, η οποία ηττήθηκε από το Άμστερνταμ στην τελευταία ψηφοφορία.
Οι υποψήφιοι για την μετεγκατάσταση του EMA ήταν αρχικά 19 όμως νωρίτερα Μάλτα, Ιρλανδία και Κροατία απέσυραν τους φακέλους τους.
Η Μπρατισλάβα, που τις τελευταίες εβδομάδες είχε αναδειχτεί σε φαβορί, δεν κατόρθωσε να περάσει στον δεύτερο γύρο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, εδρεύει σήμερα στο Λονδίνο όμως θα μετεγκατασταθεί μετά το Brexit και πρόκειται για μία από τις πολυτιμότερες κοινοτικές υπηρεσίες.
Απασχολεί σχεδόν 900 μόνιμους εργαζόμενους και αποτελεί «μαγνήτη» για τον συνεδριακό τουρισμό, καθώς το 2015 προσκάλεσε 36.000 επισκέπτες στο Λονδίνο για περισσότερες από 500 συσκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση