GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για την "Οδύσσεια" των Ελλήνων στα γερμανικά αεροδρόμια

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις σε σχέση με τον αποκλεισμό πτήσεων απ...


Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις σε σχέση με τον αποκλεισμό πτήσεων από την Ελλάδα -προς ή διαμέσου της Γερμανίας- από τον χώρο αφίξεων Σένγκεν των γερμανικών αεροδρομίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Αβραμόπουλος, Νατάσα Μπερτό απάντησε σε ερώτημα του Real.gr, σε σχέση με τους ελέγχους στα αεροδρόμια πως η Κομισιόν έχει ειδοποιηθεί από τις γερμανικές Αρχές για τους κατ΄εξαίρεση ελέγχους που επιβάλλονται στις ελληνικές πτήσεις, στη βάση του Κώδικα Σένγκεν και ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως οι έλεγχοι αυτοί θα είναι προσωρινοί και μόνο όπου είναι απαραίτητο, ενώ θα έχουν μικρή επίπτωση στην ελευθερία μετακίνηση των επιβατών.
Η ίδια εκπρόσωπος εξήγησε ότι η Γερμανία έχει δικαίωμα να επιβάλλει τέτοιους ελέγχους στο πλαίσιο του Κώδικα Σένγκεν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αφενός αυτοί πρέπει να είναι λογικοί, αφετέρου αύριο, στις Βρυξέλλες, θα αναζητηθούν εξηγήσεις κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης Κομισιόν, γερμανικών και ελληνικών Αρχών.
Στόχος της Κομισιόν είναι να διευκολυνθεί η συνεργασία των δύο κρατών.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση