GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επόμενες κινήσεις της Γεννηματά μετά την εκλογή της

Μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αρχίσει την προετ...


Μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αρχίσει την προετοιμασία της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα. Η σύγκληση του συνεδρίου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τοποθετείται μέχρι το Πάσχα, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.

Έπειτα από μερικές ημέρες απαραίτητης χαλάρωσης και εσωτερικών συσκέψεων με το επιτελείο της, η νεοεκλεγείσα αρχηγός της προοδευτικής παράταξης αναμένεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποψηφίους, κόμματα και κινήσεις. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κ. Γεννηματά είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον συντονισμό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά. Παράλληλα, μέσω των διαβουλεύσεων, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η κοινή στάση αντιμετώπισης της «επίθεσης φιλίας», στην οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις άμεσες προτεραιότητες της κ. Γεννηματά είναι να συγκροτηθεί, με τη συμμετοχή υποψηφίων και κομμάτων που μετείχαν στο εγχείρημα, ένα κεντρικό πολιτικό όργανο που θα καθοδηγεί τις διαδικασίες, όπως επίσης και ευρεία οργανωτική επιτροπή συνεδρίου για την εκπόνηση θέσεων, καταστατικών αρχών και προγραμματικών πολιτικών δεσμεύσεων. Εκεί θα καθοριστούν οι όροι και ο τρόπος του προσυνεδριακού διαλόγου. Προτεραιότητά της είναι να προωθείται η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ενισχυθεί η ενότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση