GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικά "πάθη" άναψε η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές εγκρίθηκε κατά τη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περ...


Με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές εγκρίθηκε κατά τη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο πώλησης όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία.

Η παράγραφος για το εμπάργκο εγκρίθηκε με 368 ψήφους υπέρ, 221 κατά και 43 αποχές.

Αυτή η μεγάλη διαφορά των ψήφων οφείλεται στο ότι η πλειοψηφία των κεντροδεξιών ευρωβουλευτών καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ υπερψήφισαν σύσσωμα τα κόμματα των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων και της Αριστεράς. Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της επιβολής εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία, εκτός από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter κατήγγειλε τη ΝΔ που καταψήφισε το άρθρο.

Δείτε το tweet:

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση