GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες

Πιθανότατα η Τουρκία ήταν ο προορισμός της εκρηκτικής ύλης που είχαν συγκεντρώσει οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές Αρχές...


Πιθανότατα η Τουρκία ήταν ο προορισμός της εκρηκτικής ύλης που είχαν συγκεντρώσει οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές Αρχές, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο να προετοιμαζόταν χτύπημα ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν που στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην χώρα μας. Ένα σενάριο που όμως δεν συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες.
Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Οι εννέα Τούρκοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τρομοκρατία αλλά είναι ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (04.12.2017) προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Τόσο κατά την προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα όσο και κατά την έξοδο τους από κτίριο, 16 αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες φωνάζαν συνθήματα, χειροκροτούσαν και τους έραιναν με λουλούδια.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων.
Επίσης σε βάρος των εννιά απαγγέλθηκαν οι πλημμεληματικές κατηγορίες της διακεκριμένης αντίστασης, της παράνομης οπλοκατοχής(σουγιάδες) και της παράνομης κατοχής κροτίδων και καπνογόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση