GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: Η τραγωδία στην Ελλάδα αποτελεί τραγωδία για όλη την Ευρώπη

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου «Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διά...


Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

«Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ πληροφορούμενος την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος έθεσε το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ στη διάθεση των ελληνικών αρχών: "Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών".

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Γιούνκερ εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη των κοινοτικών θεσμών προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή.

"Μια τραγωδία σε ένα από τα Κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη", τόνισε.

O αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε νωρίτερα πως είναι ήδη σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Παρομοίως συλλυπητήρια απέστειλε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εκ μέρους της Κομισιόν στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική, δηλώνοντας πως "αυτές τις ώρες η Αττική δοκιμάζεται. Πολλοί συνάνθρωποι μας εκεί έχουν χάσει την ζωή τους. Περιουσίες έχουν καταστραφεί."

"Θα ήθελα, δημόσια, εκ μέρους της Κομισιόν, αλλά και προσωπικά, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου, αλλά και τη συμπαράστασή μας, αυτή την ώρα, στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μία ανείπωτη καταστροφή που χτυπάει αυτή την στιγμή την Ελλάδα", δήλωσε ο Δημήτρης. Αβραμόπουλος.

"Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται αυτήν την ώρα για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή και την τραγωδία που τη συνοδεύει", συμπλήρωσε.

"Η Κομισιόν θα σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας στην Ελλάδα και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τις Ελληνικές Αρχές", σημείωσε ο Επίτροπος.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση