GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνήγορος Κουφοντίνα: Οι δηλώσεις μετάνοιας δεν αποτελούν κριτήριο για τη χορήγηση άδειας - ΒΙΝΤΕΟ

«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο , ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές. Ένα δίκαιο συμβούλι...


«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο , ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαια κρίση. Κρίνοντας με βάση τον νόμο και τίποτα παραπάνω χορήγησε την άδεια» δήλωσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ , έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Το ευχαριστούμε και περιμένουμε και από εσάς και από όσους παρεμβαίνουν στο έργο των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο, την άσκηση του δικαιώματός του, και να πάψουν να φωνασκούν και να ασχημονούν στα κανάλια» είπε η κ. Κούρτοβικ απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους.

«Το κοινό περί δικαίου αίσθημα που παίζει στα κανάλια δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου», ανέφερε.

Παράλληλα, είπε πως στο παρελθόν υπήρχαν αρκετές αρνήσεις σε αιτήματα χορήγηση άδειας οι οποίες «στηρίχθηκαν σε κριτήρια που δεν προβλέπει ο νόμος».

Όπως σημείωσε, ο νόμος δεν προβλέπει ότι η μεταμέλεια και οι δηλώσεις μετάνοιας αποτελούν κριτήριο για τη χορήγηση άδειας.

«Άλλα είναι τα κριτήρια και ο νόμος αυτή τη φορά εφαρμόστηκε», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση