GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ που θα ήθελε να "εξαφανίσει" η Ρένα Δούνου...

6 σχόλια

  1. Ρίχνω μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη, το είδωλο που βλέπω χαμογελάει θλιμμένα.

    Εφτά χρόνια γρουσουζιά..Εφτά χρόνια γρουσουζιά φίλε μου.Και μου το είπε η γιαγιά μου όταν τον έσπασα, αλλά εγώ δεν την πίστεψα. Αχ, πόσα ξέρουν οι παλιοί και εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε...Μετά από λίγους μήνες με φώναξε το αφεντικό μου, άρχισε να μου λέει κάτι για την κρίση, για τους μπολσεβίκους του Σύριζα, για το mail Χαρδούβελη που δεν πέρασε, για την Marfin...

    Άκου Κυρ-Παντελή του λέω, εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, εγώ κοιτάζω το συμφέρον μου και τη δουλειά μου. Το ξέρω μου λέει, αλλά η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη, πρέπει να διώξω προσωπικό και επειδή εσύ είσαι υψηλόμισθος πρέπει ν’ απολυθείς από τους πρώτους... Ακούς ρε φίλε, δεν είναι βιώσιμη μου είπε, τις προάλλες είχε αγοράσει καινούργια Mercedes και έμαθα από έγκυρη πηγή ότι πήγε με τη γυναίκα του στον Ρέμο και κάνανε 5000€ λογαριασμό! Μετά έμαθα βέβαια ότι πήρε στη θέση μου έναν πιτσιρικά μέσω ενός προγράμματος του ΟΑΕΔ... Γαμώ τον καθρέφτη, γαμώ!...Μεγάλη γκαντεμιά σου λέω!

    Έχει τώρα έξι μήνες που είμαι άνεργος και δεν με παίρνουν ούτε για συνέντευξη.. Θα μου πεις έχει 40% ανεργία. Οκ έχει, αλλά ρε φίλε αν είσαι δημιουργικός, έχεις προσόντα και όρεξη για δουλειά κάτι θα βρεις, στην περίπτωση μου όμως, φταίει ο καθρέφτης!Μεγάλη γκαντεμιά σου λέω!Μεγάλη γκαντεμιά σου λέω!

    Μαθηματικά vs Φυσική..Από τα μαθητικά κιόλας χρόνια οι πιο γοητευτικοί δάσκαλοι ήταν οι παραμυθάδες, οι φυσικοί... Στό χώρο βέβαια των θετικών επιστημών, γιατί στα άλλα πεδία δεν είχαμε παραμυθάδες, είχαμε δικτάτορες-διανοητές...Eτσι λοιπόν έμοιαζαν όταν προσπαθούσαν για παράδειγμα να μας εξηγήσουν την φυγόκεντρο δύναμη... Έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα ελκτικό παράδειγμα καθημερινότητας για να μας οδηγήσουν στην θεωρία που θεμελιώνει το ζητούμενο φαινόμενο... Τι θα μπορούσε να μας τραβήξει μέσα στην δίνη της δύναμης αυτής;

    Ορίστε... Ο Γύρος του Θανάτου που γνωρίσαμε στα πανηγύρια της δεκαετίας του ’60 του ΄70 και του ’80, μετά εξαφανίστηκαν, ίσως μετά το 2000 και λόγω υπερβολικής ταχύτητας να πέρασαν σε κάποια άλλη διάσταση.

    Και ήταν πολυ διασκεδαστικό, ο ήρωας με μια μπε-μβε του ΄45 και το φουλάρι στο λαιμό του να ανεμιζει κάτω από κάτι παράξενα καταδυτικά γυαλιά ενώ οδηγεί με ταχύτητα στα τοιχώματα ενός γιγάντιου ξύλινου κυλίνδρου ωστε να δημιουργεί φυγόκεντρο δύναμη και να ισορροπεί οριζοντιωμένος. Μαγεία. Ταυτόχρονα και θόρυβος (δεν υπήρχε στην εξάτμιση σιελασιέ) και σεισμός από την δόνηση των κραδασμών.Μέχρι εκεί καλά.

    Κάποια στιγμή έφτανε η ώρα που έπρεπε την θεση του παραμυθιού να αναλάβουν με πληρη σοβαρότητα και ψυχραιμία ο στυγνός και άχαρος ρεαλισμός... Η πραγματικότητα. Γιατί καλή η θεωρία, καλή η παρατήρηση, το πειραμα, η διασκέδαση, κάποια στιγμή όμως έπρεπε να σοβαρευτούμε..

    Ο,τι πεις , για να σε αποδεχτούν στα σοβαρά εδώ στην ΔΤΣΗ θα έπρεπε να το πεις με την γλώσσα των μαθηματικών... Επρεπε αντι για λεκτικές προτάσεις να χρησιμοποιείς αριθμητικές εξισώσεις... Για αποδειξη; Για υπολογισμό; Για μέτρηση; Ονόμασε το, Χρειάζεσαι έναν αριθμό! Πάψε να ονειρεύεσαι και υπολόγιζε...

    Πόση ταχύτητα; Για πόση ώρα; Πόση δύναμη; Θέλουμε αριθμους, τέρμα η πολυλογία. Σας εξαπατήσαμε...Τίποτα δεν έχει αξία στην επιστήμη αν δεν μπορείς να το αποδώσεις με αριθμούς, αν δεν μπορείς να το διατυπώσεις λεκτικά στην γλώσσα των μαθηματικών. Δείξε μου την εξίσωση για να περάσουμε στην εφαρμογή. Μην μιλάς άλλο, λύσε. (σκάσε!)

    Κάπως έτσι πορεύτηκαν οι δυό τους, η φυσική και τα μαθηματικά. Επενέβαινε ο ένας στην ζωή του άλλου, όχι μόνο απο ζήλια , αλλα και απο αναγκη. Μια σχέση παθους και ως γνωστόν τα πάθη έχουν κόστος. Μια τα πηγαιναν καλά , μια σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφτά χρόνια γρουσουζιά..Εφτά χρόνια γρουσουζιά φίλε μου.Και μου το είπε η γιαγιά μου όταν έσπασα τον καθρέφτη..

    Κάπως έτσι πορεύτηκαν οι δυό τους, η φυσική και τα μαθηματικά. Επενέβαινε ο ένας στην ζωή του άλλου, όχι μόνο απο ζήλια , αλλα και απο αναγκη... Μια σχέση παθους και ως γνωστόν τα πάθη έχουν κόστος. Μια τα πηγαιναν καλά , μια σκατά..

    ετσι έγινε για παράδειγμα στο συνέδριο της Κοπεγχάγης τον προηγούμενο αιώνα ανάμεσα σε άλλα κοσμογονικά γεγονότα (πολέμους, πεινα, αρρώστιες, παγκόσμια οικονομική κρίση κτλ) όταν ο σύγχρονος ιερός δείπνος θέλησε να ορίσει επακριβως τι είναι πραγματικότητα.

    Είδαν οι φυσικοί στα πειραματα τους, παρατήρησαν και κατέγραψαν αδιαμφισβήτητα αντιφατικά γεγονότα. Είδαν πως διαμόρφωσαν την πραγματικότητα μόνο με την παρατήρηση χωρίς άμεση παρέμβαση. Αλλαξαν τον κόσμο χωρίς να υπολογίσουν, μόνο κοιταξαν, μόνο κατέγραψαν , τίποτε άλλο... Αλλαξαν όμως τον κόσμο!

    Τα μαθηματικά θύμωσαν , σαν το Ψ να είναι το πρώτο γράμμα απο το Ψέμα και όχι η κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης. Ο μαθηματικός τρόπος να εξηγήσεις κάτι πέρα από την κοινή γλώσσα και αντίληψη με τις λέξεις.. Ο αθέατος κόσμος , της έμμεσης παρατήρησης χωρίς τα μαθηματικά είναι σαν την κατάδυση στον βυθό στα 100 μέτρα χωρίς μπουκάλες οξυγόνου. Η φυσική σηκωσε τα χέρια ψηλά. Αδιέξοδο...

    Μια σχέση ταραχώδης, συμβιβασμου και αμοιβαίας ανάγκης. Πορεύτηκαν οι δυό τους σιγά σιγά. Λένε οτι μετά απο τα 7 χρόνια συμβίωσης φαίνεται αν το ζευγάρι ειναι συμβατό. Αν όχι χωρίζουν. Και τι θα πει 7 χρόνια δηλαδή; εδώ 100δες χρόνια μαζί δεν κάνανε και χώρια δεν μπορούσαν. Σήμερα πλέον μετά από τοσα που περασαν μαζί κοιτάνε ο ένας τον άλλο σιωπηλά και χαμογελούν. Τα έχουν καταφέρει να συμβιβαστούν και προχωρούν στο μέλλον ακόμα πιο γρήγορα, κυρίως όμως αβίαστα.Μην παλεύετε με αυτά τα γουρούνια. Θα γεμίσεις λάσπες και τα γουρούνια θα την καταβρούν.και Όταν βλέπεις ένα φίδι[τσιπρας] έτοιμο να σου επιτεθεί, δεν περιμένεις να σε δαγκώσει τσακίσετε το.

    Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το φιδάκι ο ΤΣΙΠΡΟΥΛΗΣ.Αν η φτώχεια είναι η μητέρα του εγκλήματος, η έλλειψη κοινής λογικής είναι ο πατέρας.Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο πιο αδύναμη είναι η κυβέρνηση, τόσο πιο δυνατή η γραφειοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα Υπηρεσιακό Σημείωμα δεν γράφεται για να ενημερώσει τον παραλήπτη, αλλά για να προστατέψει τον αποστολέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση