GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΕΔΗΝ! ΕΦΟΔΟΣ στο υπουργείο Υγείας...

Περίπου 50 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μαζί με συνταξιούχους εισέβαλαν σήμερα στο κτίριο του υπουργείου Υγείας φωνάζοντας συνθήματα. Οι διαδηλωτ...





Περίπου 50 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μαζί με συνταξιούχους εισέβαλαν σήμερα στο κτίριο του υπουργείου Υγείας φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν το ντου στο υπουργείο ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και έφτασαν μέχρι την είσοδο του γραφείου του Ανδρέα Ξανθού στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους.

Λίγο νωρίτερα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας είχαν τοποθετήσει μπροστά από το κτίριο ένα τραπέζι πάνω στο οποίο υπήρχαν καρβέλια ψωμί και ελιές και ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Ψωμί κι ελιά με Τσίπρα... πρωθυπουργό και Πολάκη... υπουργό», Ενώ σε ένα πανό είχαν γράψει «Θέλουμε δουλειά και οχι ελεημοσύνη, να περπατάμε με ψηλά το κεφάλι».

Τι διεκδικούν
ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ διεκδικούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και ταυτόχρονα ζητούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Αναφορικά με την Αττική, οι συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν τα μέλη τους σε τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:00 το μεσημέρι. Για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύει κανονικά η 24ωρη πανελλαδική απεργία.


Οι γιατροί εκφράζουν επίσης την αγωνία τους ότι τα νοσοκομεία θα έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό έως το τέλος του 2018.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου εξήγησε πώς «τώρα υπηρετούν 2.100 γιατροί στο δημόσιο σύστημα, αλλά οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες». Σημείωσε ότι οι ελλείψεις υπολογίζονται σε τουλάχιστον 6.500 οργανικές θέσεις γιατρών, αλλά -όπως είπε- «οι προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί, και όχι προκηρυχθεί, δεν ξεπερνούν τις 2.000». Επίσης, πρόεβλεψε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση «απειλούνται με κλείσιμο τμήματα κι κλινικές νοσοκομείων, ιδίως την περιφέρεια».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, τόνισε ότι και οι γιατροί «παλεύουν ενάντια στην ακραία λιτότητα και τα ματωμένα πλεονάσματα» και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε πως «ο φετινός προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ είναι κατά 500 εκ ευρώ χαμηλότερος, όπως τουλάχιστον έχει παρουσιαστεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».


Υπενθυμίζεται ότι:
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.
Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την αμεση πληρωμή δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός. Μετά την κινητοποίηση θα ακολουθήσει συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 15.00 στα γραφεία της Ένωσης.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.


Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζουν με ανακοινώσεις τους ο Πανελλήνιο Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Oι καταληψίες βρίσκονται στο αμφιθέατρο του υπουργείου και συζητούν σε υψηλούς τόνους με την ηγεσία του υπουργείου Ξανθό και Πολλάκη. Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση