GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους ξυλοδαρμούς στην ΑΣΟΕΕ

Της Άννας Κανδύλη Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο....


Της Άννας Κανδύλη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα με στόχο να εντοπιστούν οι δράστες των αποτρόπαιων πράξεων.

Συγκεκριμένα, μετά την επίθεση σε βάρος ατόμου με ειδικές ανάγκες, δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με μία ομάδα νεαρών να τραυματίζει άτομο που έφευγε από το αναγνωστήριο. Όταν δε μία διοικητική υπάλληλος επιχείρησε να αποτρέψει την επίθεση, βρέθηκε και εκείνη στο στόχαστρο.

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις επιθέσεις. «Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του. Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση