GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της Δήμητρας Λιάνη στην Λιάνα Κανέλλη...

Κίνημα Υποστηρικτών Ανδρέα Παπανδρέου   ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΥ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995.
Στο πρώτο απόσπασμα η Δήμητρα Παπανδρέου δίνει μια ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ απάντηση για τις περιβόητες φωτογραφίες που πρωτοδημοσίευσαν οι κίτρινες φυλλάδες της ΝΔ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" και  "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" την περίοδο 1987-1989 και που ξαναδημοσιεύει η "ΑΥΡΙΑΝΗ" του Κουρή μαζί με κάποιες άλλες που είναι προιόν φωτομοντάζ.Στο δεύτερο απόσπασμα η Δήμητρα Παπανδρέου απαντάει και στο εαν θα πολιτευτεί στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές.
Είναι η ΠΡΩΤΗ τηλεοπτική συνέντευξη της Δήμητρας Παπανδρέου και η πιο ιστορική.
Είναι η μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την εποχή που ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και που ήταν πρωθυπουργός.
Βρισκόμαστε δύο χρόνια κι ενα μήνα περίπου , μετά την σαρωτική και συντριπτική νίκη του Ανδρέα στις Βουλευτικές Εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 με το εκπληκτικό και μεγαλειώδες 47%
Είχε προηγηθεί η δικαστική του δικαίωση με την ΑΘΩΩΣΗ του από το Ειδικό Δικαστήριο στις 17 Ιανουαρίου 1992 για όλες τις κατηγορίες με πλειοψηφίες: 13-0 , 10-3 , 9-4 , 8-5 , 7-6.Ως προς την τελευταία κατηγορία το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και ως τέτοιο απορρίφθηκε με ψήφους 7 έναντι 6 και ο μεγάλος θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ με το 67,71% στις Αναπληρωματικές Εκλογές της 5ης Απριλίου 1992 για την αναπλήρωση της βουλευτικής έδρας του Δ,Τσοβόλα στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας την Β Αθηνών μετά την έκπτωση του Δ.Τσοβόλα από το βουλευτικό αξίωμα.Αυτή η νίκη και η δικαστική δικαίωση του Ανδρέα άνοιξαν τον δρόμο για τον ΘΡΙΑΜΒΟ των Εκλογών της 10ης Οκτωβρίου 1993.
Μετά τις Βουλευτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ο Ανδρέας κερδίζει και τις Ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου 1994 με 5 μόναδες διαφορά απο την ΝΔ του Έβερτ κι έτσι γίνεται ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης που κερδίζει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε Ευρωπαικές Εκλογές (1981-1984-1994) καθώς και τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 1994.Ο Ανδρέας θα καταφέρει να κερδίσει τις περισσότερες συντριπτικά Νομαρχίες στην ιστορία των Νομαρχιακών Εκλογών.Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 36 Νομαρχίες μεταξύ των οποίων και τις τρεις Υπερνομαρχίες , την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, την Υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, την Υπερνομαρχία Έβρου-Ροδόπης καθώς και την Νομαρχία Δυτικής Αττικής.Η ΝΔ θα κερδίσει μόνον 12 Νομαρχίες.Ποτέ άλλοτε κομμα δεν θα καταφέρει να κερδίσει σε Νομαρχιακές εκλογές 36 Νομαρχίες.Σε επίπεδο ψήφων σε όλη την Επικράτεια το ΠΑΣΟΚ κρατάει την διαφορά του από την δεύτερη ΝΔ στις 5 μονάδες !!!Ως προς τις Δημοτικές Εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει την μεγάλη πλειοψηφία των δήμων της Ελλάδας καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Μετά τον Αύγουστο του 1995 συγκεκριμένα κέντρα προσπαθούν να χτυπήσουν τον Ανδρέα με τα ίδια μέσα που τον χτυπούσαν το βρώμικο 1989.Αυτήν την φορά είναι η "ΑΥΡΙΑΝΗ" που πρωτοστατεί σε αυτήν την χυδαιότητα με αποκλειστικό στόχο και σκοπό την ενίσχυση του Κ.Σημίτη, της ομάδας των τεσσάρων και των εκσυγχρονιστών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η Δήμητρα αποφασίζει να δώσει την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη .
Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 1995 στο μικρό γραφείο που είχε η Δήμητρα στο σπίτι του ζεύγους Παπανδρέου στην Εκάλη Αττικής και μεταδόθηκε την επόμενη μέρα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 1995.
"Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ"
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΕΤ1 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση