GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τσίμπησαν τον αδερφό του Σημίτη"

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «kontranews» οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα δικαστ...


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «kontranews» οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών που συνδέονται με τη διαδρομή ενός εμβάσματος 845.000 ευρώ το οποίο κατατέθηκε το 2010 στην Εμπορική Τράπεζα.

Το έμβασμα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, προερχόταν από offshore εταιρία που είχε έδρα τις Μπαχάμες, «πάρκαρε» για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια τροφοδότησε λογαριασμό τουΣπύρου Σημίτη, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, σε γερμανική τράπεζα.

Οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έμβασμα αυτό είναι ύποπτο, γιατί η συγκεκριμένη offshore ενδεχομένως να συνδέεται με εταιρίες που είχαν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, σύμφωνα πάντα με την «kontranews», ότι η Εμπορική Τράπεζα αλλά και οι αρμόδιοι μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν προχώρησαν σε κανένα έλεγχο νομιμότητας των συγκεκριμένων κεφαλαίων, παρά το γεγονός ότι το ποσό ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και προερχόταν από μια offshore εταιρία. Στην πορεία οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι ανακάλυψαν νέα στοιχεία για τον επίμαχο λογαριασμό.

Ο Σπύρος Σημίτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ισχυρίζεται ότι είχε καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό σε ελληνική τράπεζα μαζί με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε από την πώληση ακινήτου στην Ελλάδα.

Η απάντηση για τη διαδρομή του λογαριασμού θα δοθεί σύντομα από τη δικαιοσύνη.

Πηγή: Εφημερίδα «kontranews»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση