GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λανθασμένη επιλογή λίγο πριν από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ- Σχέδιο με περιπολίες από "αόρατους" αστυνομικούς

Νέο σχέδιο κατάρτισε η αστυνομία, για την περιφρούρηση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την επίθεση απότην οργάνωση «...


Νέο σχέδιο κατάρτισε η αστυνομία, για την περιφρούρηση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την επίθεση απότην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει και την τοποθέτηση «αόρατων» αστυνομικών με πολιτικά τους γύρω δρόμους, σε κίνηση και στατικά σημεία, διαφορετικά κάθε μέρα.
Όμως, η εφημερίδα αποκαλύπτει και μία επιλογή- γκάφα των επικεφαλής αξιωματικών. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», περίπου 1,5 ώρα πριν από την τρομοκρατική επίθεση επελέγη να απομακρυνθεί μία ομάδα ΟΠΚΕ που περιπολούσε στην περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάει στην ΕΡΤ για το debate των υποψηφίων στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, που γινόταν το ίδιο βράδυ.
Η ομάδα αυτή είχε εντολή να περιπολεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο μήνα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Ομως, στις 18:10 εκείνη την ημέρα δόθηκε η διαταγή απομάκρυνσης της ομάδας. Στις 19:45 εμφανίστηκε ο τρομοκράτης με το καλάσνικοφ, που πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού στη συμβουλή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου. Πέρα από τη δυνατότητα αποτροπής της επίθεσης, η ΟΠΚΕ θα μπορούσε να καταδιώξει και τους δράστες.
Πλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», υπάρχουν σκέψεις για απομάκρυνση της διμοιρίας των ΜΑΤ, που αποτελούν έναν σταθερό στόχο και να αντικατασταθούν με διαρκείς και επαναλαμβανόμενες εποχούμενες αστυνομικές περιπολίες.
Η άλλη εκδοχή είναι να παραμείνουν εκεί τα ΜΑΤ και παράλληλα να ενισχυθούν οι εποχούμενες τακτικές περιπολίες, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικών για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος αποτροπής επιθέσεων και ασφάλειας. Τα πληρώματα των περιπολιών θα προβαίνουν και σε στοχευμένες δράσεις ελέγχων ύποπτων οχημάτων και πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση