GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σύντομα οι άνδρες θα μπορούν να κυοφορούν!

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το δώρο της μητρότητας θα μπορούν να απολαμβάνουν στο άμεσο μέλλον και οι άνδρες καθώς οι μεταμ...


Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το δώρο της μητρότητας θα μπορούν να απολαμβάνουν στο άμεσο μέλλον και οι άνδρες καθώς οι μεταμοσχεύσεις μήτρας θα τους επιτρέπουν να κυοφορήσουν και να φέρνουν στον κόσμο παιδιά με καισαρική τομή, σύμφωνα με την Espresso.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Ρίτσαρντ Πόλσον, η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για την άφιξη των πρώτων παιδιών από τρανσέξουαλ μητέρες, καθώς η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο ώστε να επιτρέπει σε γυναίκες που ξεκίνησαν τη ζωή τους ως άνδρες να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μήτρας για να τεκνοποιήσουν.
Όπως αναφέρει ο Πόλσον, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις διόρθωσης φύλου θα θελήσουν αναπόφευκτα να επωφεληθούν από την πρόοδο της επιστήμης σε αυτό τον τομέα.
Παρά το γεγονός ότι η μεταμόσχευση μήτρας αποτελεί μακρά και πολύπλοκη διαδικασία και μόνο ένας μικρός αριθμός γυναικών έχει υποβληθεί σε αυτήν μέχρι στιγμής, η τεχνογνωσία αναπτύσσεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κέντρων ανά τον κόσμο. Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής τόνισε ότι δεν υπάρχει ανατομικός λόγος που να καθιστά απαγορευτική τη μεταμόσχευση μήτρας σε αυτά τα άτομα. "Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και αύριο" σημείωσε.
"Θα υπάρξουν επιπρόσθετες προκλήσεις, αλλά δεν βλέπω κανένα προφανές πρόβλημα που θα το απέκλειε. Προσωπικά υποπτεύομαι ότι θα υπάρξουν τρανσέξουαλ γυναίκες που θα θελήσουν να αποκτήσουν μήτρα και θα καταφύγουν στη μεταμόσχευση" πρόσθεσε ο Πόλσον, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές στο σχήμα λεκάνης ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, υπάρχει χώρος για την εμφύτευση μήτρας και σε άνδρες. Ο μόνος περιορισμός σε αυτή την περίπτωση θα είναι η γέννηση με καισαρική τομή αντί για φυσιολογικό τοκετό.
Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση