Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

  Το "χωριό των Χριστουγέννων" βρίσκεται στη Χαλκιδική


  Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινούνται στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, την περιοχή όπου περισσότεροι από εννέα στους δέκα κατοίκους ασχολούνται με την καλλιέργεια ελάτου.

  Η κοπή των δέντρων στο "χωριό των Χριστουγέννων" ξεκίνησε από προχθές και πλέον οι παραγωγοί αναμένουν την άδεια για τη διακίνηση των δέντρων.

  «Είμαστε κι εμείς επιφυλακτικοί, ο κόσμος είναι σφιγμένος, το γνωρίζουμε αυτό και δεν ξέρουμε πώς θα πάει η φετινή χρονιά. Ευελπιστούμε να πάμε καλά. Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια δίνουμε περίπου 20.000 δέντρα. Ελπίζουμε τόσα να δοθούν και φέτος στην αγορά» είπε ο πρόεδρος των παραγωγών ελάτου Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

  Σημείωσε παράλληλα ότι πριν από μια πενταετία πουλούσαν τον διπλάσιο αριθμό ελάτων. «Οι τιμές πρέπει να είναι προσιτές στον καταναλωτή για να μπορεί και ο κόσμος να αγοράσει και εμείς να πουλήσουμε δέντρα στον κόσμο. Θα βρεις έλατο και με 20 ευρώ και ανάλογα με το μέγεθος και το ύψος ανεβαίνει η τιμή» επεσήμανε.

  Από τον Ταξιάρχη, τα έλατα θα φτάσουν σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Ξάκης, τα τελευταία χρόνια γίνονται και περιορισμένες εξαγωγές.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το "χωριό των Χριστουγέννων" βρίσκεται στη Χαλκιδική Rating: 5 Reviewed By: Press- gr