GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Στα διαβατήρια των παιδόφιλων θα αναγράφονται τα εγκλήματά τους

Στα διαβατήρια όσων έχουν καταδικαστεί για παιδοφιλία ή για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά θα αναγράφονται πλέον οι καταδίκες και...


Στα διαβατήρια όσων έχουν καταδικαστεί για παιδοφιλία ή για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά θα αναγράφονται πλέον οι καταδίκες και τα εγκλήματά τους. Αυτή η απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει λάβει έντονη κριτική και έχει προκαλέσει διχασμό στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα αρχίσει σταδιακά να ανακαλεί τα διαβατήρια καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά και θα τους καλέσει να εκδώσουν καινούρια, στα οποία θα εφαρμοστεί ένα νέο, αποκλειστικά και μόνο γι αυτούς καθεστώς αναγνώρισης. Στο οπισθόφυλλο του διαβατηρίου τους, δηλαδή, θα αναγράφεται πως «Ο φέρων το διαβατήριο καταδικάστηκε για σεξουαλικό αδίκημα εναντίον ανηλίκου και καλύπτεται από τον αμερικανικό νόμο».

Ο νόμος με τον οποίον θα περάσει αυτή η αλλαγή στα διαβατήρια των Αμερικανών καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών ονομάζεται «Megan Kanka». Πήρε το όνομά του από ένα επτάχρονο κορίτσι, το οποίο δολοφονήθηκε το 1994 από έναν καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα σε παιδιά. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχει προκαλέσει σάλο στην αμερικανική κοινή γνώμη και ήταν η απαρχή για τη δημιουργία πολλών κρατικών καταλόγων σεξουαλικών παραπτωμάτων, καθώς και συστημάτων αναγνώρισης αυτού του είδους των εγκληματιών.

Πηγή πληροφοριών: The Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση