GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεμένα Πέμπτη και Παρασκευή τα πλοία σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας, που ανακοίνωσαν νέα 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο, Παρασκ...


Εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας, που ανακοίνωσαν νέα 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο, Παρασκευή. Όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου, «μετά και την τετραήμερη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων όπου δόθηκε χρόνος για διαπραγματεύσεις στα αιτήματά τους, δεν υπάρχει σαφής και έγγραφη δέσμευση όπως είχανε ζητήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων για τα αιτήματά τους».

Οι ναυτεργάτες ζητούν να οριστεί στη ΣΣΕ χρόνος ανάπαυσης και σίτισης των πληρωμάτων σε 1 ώρα από 35 λεπτά που ισχύουν τώρα, ζητούν αύξηση 3% επί της ΣΣΕ, να μειωθούν οι ακινησίες των πλοίων που φτάνουν έως και τους 5 μήνες ετησίως, να δοθεί σε όλα τα πληρώματα το νυκτερινό επίδομα εργασίας, να προστεθεί ένας βοηθός μηχανής σε ανοικτού τύπου πλοία και να προστίθεται κατά την θερινή περίοδο ένας επιπλέον επίκουρος στα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών θα είναι σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, από τις 6 το πρωί, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων "Ο 'Αγιος Σπυρίδων", «μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου τους αποφασίστηκε να προχωρήσουν, σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έως την επίλυση των αιτημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση