GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένταση κατά τη διάρκεια κατεδάφισης καταστημάτων στα Χανιά - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΝΑστυνομικές δυνάμεις, κάτοικοι και εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από τα δύο καταστήματα, όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα η κατεδάφισή τ...


ΝΑστυνομικές δυνάμεις, κάτοικοι και εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από τα δύο καταστήματα, όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα η κατεδάφισή τους.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση δύο καταστημάτων στο Καλαμάκι, μετά την αναβολή εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης την περασμένη εβδομάδα και τα όσα ακολούθησαν με την απόρριψη του αιτήματος του ιδιοκτήτη να προχωρήσει ο ίδιος στην κατεδάφιση των καταστημάτων του.

Από το πρωί, έξω από τα καταστήματα έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διασφαλίσουν την υλοποίηση της απόφασης, ενώ από την άλλη πλευρά, εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια "ανθρώπινη ασπίδα" που θα αποτρέψει τις μπουλντόζες από τα δύο καταστήματα.

Περίπου στις 11 το πρωί, έφτασαν στο σημείο υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συνάντησαν το συγκεντρωμένο πλήθος και τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα δύο καταστήματα.

Από την πλευρά των ιδιοκτητών έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν τάσσονται απέναντι στη Δικαιοσύνη και δεν θέλουν να αποτρέψουν την κατεδάφιση των καταστημάτων, απλά ζητούν να γίνει δεκτό το δικαίωμα που δίδεται από τον νόμο, να προχωρήσουν δηλαδή οι ίδιοι στην κατεδάφιση προκειμένου να μην επωμιστούν το κόστος των συνεργείων από το Ηράκλειο.

Για τον λόγο αυτό, και σε μια ένδειξη καλής θέλησης, όπως δήλωσε από χθες στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ήδη έχει προχωρήσει μόνος του, σε τμηματική κατεδάφιση του καταστήματος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το flashnews, πριν ακόμη λάβει απάντηση στο αίτημά του, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε.

Δεν πάω κόντρα στη Δικαιοσύνη. Αφήστε όμως να τα ρίξω μόνος μου

"Αφού υπάρχει απόφαση να πέσουν, να πέσουν τα μαγαζιά, αλλά γιατί δεν μου δίνουν το δικαίωμα να τα ρίξω εγώ. Δεν πάω κόντρα σε κανέναν εισαγγελέα.... 21 του Νοεμβρίου μου έστειλαν χαρτί ότι δικαιούμαι να τα ρίξω μόνος μου. Την Τετάρτη έκαναν αυτοψία εδώ και είπαν εντάξει, θα πάρετε 10 ημέρες παράταση....Μετά τα πήραν όλα πίσω. Να παρέμβει ο εισαγγελέας. Εδώ πέρα κάτι βρωμάει"

Όσο περνάει η ώρα, η αγωνία και η ένταση ανεβαίνουν με την αστυνομία να ζητά την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τα δύο μαγαζιά και τους ιδιοκτήτες να λένε ότι θα παραμείνουν εκεί.

Περίπου στις 09:00 δύο αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν οικειοθελώς, ενώ στα υπόλοιπα οι αστυνομικοί έκοψαν κλήσεις.

Αργότερα, υπαναχώρησαν και άλλοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μέχρι τις 11 το πρωί, που έφτασαν και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είχαν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα μπροστά από τα καταστήματα.

Δείτε φωτογραφίες από το κατάστημα, όπου ο ιδιοκτήτης έχει ξηλώσει πέργκολες και τμήματα στο εσωτερικό του καταστήματος.

Πηγή πληροφοριών: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση