GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη

Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι η διοργάνωση με τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, σύμφωνα με το International Centre fo...


Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι η διοργάνωση με τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, σύμφωνα με το International Centre for Sports Studies. 

Μία νέα έρευνα του CIES κατατάσσει τις ομάδες των 31 πρώτων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (σύνολο 466 ομάδες), ανά ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Από τις 466 ομάδες, οι πρώτες τρεις ομάδες σε χρησιμοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη είναι κυπριακές, πρώτος ο Απόλλων με 99,8%, δεύτερη η Ανόρθωση με 95,3% και τρίτη η ΑΕΚ με 91,5% .

Για τους σκοπούς της έρευνας οι «ξένοι» ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που μεγάλωσαν σε διαφορετική χώρα από την ομάδα στην οποία εργάζονται και αγωνίζονται.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που εκπόνησε την έρευνα, εδρεύει στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση