GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι είναι οι περιοριστικοί όροι στην άδεια του Κουφοντίνα

Της Άννας Κανδύλη Σε λίγη ώρα αναμένεται να εξέλθει των φυλακών ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έλαβε την πρώτη του άδεια από το 2002 π...


Της Άννας Κανδύλη

Σε λίγη ώρα αναμένεται να εξέλθει των φυλακών ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έλαβε την πρώτη του άδεια από το 2002 που συνελήφθη, διάρκειας δυο ημερών.

Στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή σε δολοφονίες της 17Ν επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, και συγκεκριμένα της παρουσίας δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του, στον Βαρνάβα Αττικής.

Η 48ωρη άδεια, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις και στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ).

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, για αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση