GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα τουρκική πρόκληση: Η στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου στη Ρόδο παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Μία προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με αφορμή την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου στο νη...


Μία προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με αφορμή την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου στο νησί της Ρόδο.
Σύμφωνα με το Anadolu, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "έμαθε για την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου που πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου στο ελληνικό νησί της Ρόδου μέσω πληροφοριών που έλαβε από τουρκικές στρατιωτικές πηγές".
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η Συνθήκη των Παρισίων (1947) απαγορεύει τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων στη Ρόδο, που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Ιταλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον όρο ότι θα είναι αποστρατικοποιημένη".
"Ως εκ τούτο, αυτή η στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιείται στη Ρόδο αποτελεί ανοικτή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου" σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει "προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για τη σημασία της αποφυγής μονομερών ενεργειών, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εντάσεις στο Αιγαίο".
"Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουμε την προσδοκία μας από την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές κινήσεις που παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή πληροφοριών: aa.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση