GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γολγοθάς του Σάντι Καθόρλα και η φωτογραφία που σοκάρει

«Να είσαι ευχαριστημένος εάν μπορέσεις να περπατήσεις ξανά», είπαν οι γιατροί στον Σάντι Καθόρλα, μετά την επιπλοκή που παρουσίασε το εγ...


«Να είσαι ευχαριστημένος εάν μπορέσεις να περπατήσεις ξανά», είπαν οι γιατροί στον Σάντι Καθόρλα, μετά την επιπλοκή που παρουσίασε το εγχειρισμένο του πόδι (γάγγραινα).

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η «Marca» είναι σοκαριστική, καθώς και ο πιο αδαής μπορεί να δει και να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο 32χρονος άσος της Άρσεναλ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον Αχίλλειο τένοντα.

Τον Οκτώβριο του 2016 ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο έμπειρος μέσος, ο οποίος δύο μήνες αργότερα μπήκε στο χειρουργείο για να αποκατασταθεί η ζημιά που είχε στον αστράγαλο. Παρά τις 8 επεμβάσεις που έκανε, η πληγή δεν επουλωνόταν με αποτέλεσμα να μολυνθεί.

Ο Καθόρλα υποστήριξε στην ισπανική εφημερίδα ότι η μόλυνση «είχε φάει» τον Αχίλλειο τένοντα του δεξιού του ποδιού: «Έλλειπαν 8 εκατοστά από το σημείο εκείνο», είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τις αρκετές επιτυχημένες αντιβιοτικές αγωγές, υπήρχαν φόβοι ότι ο πρώην άσος των Βιγιαρεάλ και Μάλαγα θα μπορούσε να χάσει ακόμη και το πόδι του, λόγω μόλυνσης του αίματος.

Η τελευταία του επέμβαση αφορούσε την «ανακατασκευή» του Αχίλλειου τένοντα στις 29 Μαΐου, με τους γιατρούς να προχωρούν σε μεταμόσχευση παίρνοντας δέρμα από τον αριστερό του ώμο, το οποίο τοποθέτησαν στο δεξιό του αστράγαλο. Στο σημείο εκείνο, μάλιστα, είχε ένα τατουάζ, το οποίο τώρα βρίσκεται στο σημείο του ποδιού που έγινε η μεταμόσχευση.

Από τότε ο παίκτης μπήκε σε έντονο πρόγραμμα αποκατάστασης και ο ίδιος εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους από το 2018. Είπε ακόμη ότι καθημερινά λαμβάνει μηνύματα από τους συμπατριώτες του, Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα και Νταβίντ Βίγια.

«Ό,τι κι αν έχω περάσει δεν είχε καμία απολύτως σχέση με έναν απλό τραυματισμό, όπως θα νομίζουν κάποιοι άνθρωποι. Οι γιατροί μου είπαν, εάν θα μπορέσεις να περπατήσεις ξανά με τον γιο σου στον κήπο θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος.»

Τα προβλήματα για τον Καθόρλα ξεκίνησαν όταν υπέστη μία αποκοπή των οστών σε διεθνές ματς της Ισπανίας με την Χιλή τον Σεπτέμβριο του 2013 κι έκτοτε του έγινε συνήθεια να παίζει με πόνο στο δεξί του πόδι.

Εγχειρίστηκε στο γόνατο τον Δεκέμβριο του 2015, πριν την επέμβαση του τένοντα στην πελματιαία περιοχή ένα χρόνο αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση