GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με την "υπογραφή" της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας" η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Η επίθεση με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά πριν τις 8 χθες το βράδυ. Δυο ...


Η επίθεση με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά πριν τις 8 χθες το βράδυ. Δυο άγνωστα άτομα με μαύρα ρούχα, που κινούνταν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής. Ο συνοδηγός, με καλάσνικοφ, ρίχνει τουλάχιστον τρεις φορές με το όπλο του. Οι αστυνομικοί καλύπτονται και δεν ανταποδίδουν τα πυρά. Οι δράστες επιβιβάζονται στην μοτοσικλέτα και εξαφανίζονται.
Ένας από τους αστυνομικούς γλίτωσε από θαύμα, καθώς πρόλαβε και είδε τα δύο άτομα και τον δράστη με προτεταμένο το όπλο του. Έπεσε αμέσως στο έδαφος, με τις σφαίρες να τρυπούν μια πινακίδα που ήταν περίπου στο ύψος του κεφαλιού του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος της τυφλής επίθεσης ήταν ο σκοπός που βρισκόταν έξω από την κλούβα των ΜΑΤ. Μέσα στο κτίριο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή της επίθεσης, βρίσκονταν 30 άτομα. Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και περισυνέλεξαν 3 κάλυκες από πολεμικό όπλο και τέσσερις βολίδες.
Επίθεση "καρμπόν"
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που στο παρελθόν είχε χτυπήσει δυο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έδειξε το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο. Η προηγούμενη επίθεση ήταν στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου όταν «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Στις 25 Μαΐου του 2014, πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει. Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, παραμονές της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, έριξαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο πόδι.
Επικοινωνία του Τσίπρα με τον Τόσκα για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το βράδυ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία σημειώνει «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».
Η ανακοίνωση προσθέτει πως «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη ο Τόσκας
Λόγω της ένοπλης επίθεσης, επέστρεψαν εσπευσμένα χθες το βράδυ στην Αθήνα, με το αεροπλάνο των 21.30, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα της Δευτέρας στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.
Τόσκας: Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν οι δράστες
«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: "Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Γεννηματά : Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη - BINTEO
"Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι με αυτό που έγινε. Οι συνεργάτες μου ήταν ακόμα εκεί. Όπως γνωρίζετε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχω πάρα πολλές φορές εγκαλέσει τον αρμόδιο Υπουργό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί να είναι τα Εξάρχεια ένα άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης. Ως εδώ. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα", ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μητσοτάκης: Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας
«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςμε ανάρτησή του στο Twitter.

Χρηστίδης: Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη - ΒΙΝΤΕΟ
«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.
«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
"Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο", αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: "Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν".
Την απομάκρυνση του Τόσκα ζήτησε ο Θεοδωράκης
«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκηςσε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, λίγη ώρα μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ .
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
«Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία καθότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μια παράξενη ανοχή στις εγκληματικές δραστηριότητες τρομοκρατικών ομάδων. Τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να είναι υποθέσεις σύνθετες για να τις εξιχνιάσουμε, αλλά είναι απλές ως προς τις ευθύνες. Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση του κ. Τόσκα και η ανάληψη του υπουργείου από έναν υπεύθυνο - αν μπορεί να βρεθεί κάποιος από το ευρύτερο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο διοικεί ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος. Ο κ. Τόσκας είναι γνώστης όλων των περιστατικών, του τα έχουν επισημάνει όλα . Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επικίνδυνη είναι η ανικανότητα στην πολιτική. Μπορεί ο κ. Τόσκας να πει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να απομακρυνθεί».
Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου μετά το χτύπημα στη Χαριλάου Τρικούπη
«Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε ανάρτηση του στο Twitter, λίγα λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. «Κάτι θυμίζει ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ο Καμίνης για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα
«Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας. Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ανδρουλάκης: Η ολιγωρία μετατρέπει τις μολότοφ σε Καλάσνικοφ
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου η προοδευτική παράταξη γίνεται ενιαία, δυναμώνει, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους Έλληνες" τονίζει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
"Το φαινόμενο των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ" προσθέτει ο κ. Ανδρουλάκης.
Παραίτηση Τόσκα ζήτησαν στο debate της Κεντροαριστεράς - ΒΙΝΤΕΟ
Την απομάκρυνση του αναπληρωτήυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα ζήτησαν στην έναρξη του debate οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς μετά τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του Κινήματος επεσήμανε: «Πρόκειται για εγκληματική, δολοφονική ενέργεια. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια από την πλευρά της Κυβέρνησης. Έχω ζητήσει κατ' επανάληψη την παραίτηση του κ. Τόσκα. Οι ευθύνες βαραίνουν τώρα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».
Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ.Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος», είπε και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός να απομακρύνει σήμερα το βράδυ τον κ.Τόσκα».
«Ο μόνος δρόμος για τον υπουργό κ. Τόσκα είναι ο δρόμος της παραίτησης», είπε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Καμίνης, εστιάζοντας στην επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για στοχευμένη ενέργεια στη συγκεκριμένη συγκυρία. "Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν την πολιτική ανωμαλία. Δε θέλουν να μπει σε κανονικότητα η χώρα", είπε. "Είμαστε συνιδρυτές μιας μεγάλης παράταξης. Θα φέρει ανατροπή με μια προϋπόθεση. Ότι θα είμαστε όλοι υπέρ της ενότητας. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις κομματικές ομάδες. Πρέπει να κάνουμε Συνέδριο ανοιχτό στους νέους. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε", ανέφερε, απαντώντας στην ερώτηση για την ενότητα της Κεντροαριστεράς.
"Ο κ. Τσίπρας πρέπει να παραιτήσει τον κ. Τόσκα. Στα Εξάρχεια δε μπορούν να μπουν αστυνομικοί", είπε, από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης.
"Δε θέλω να παραιτηθεί ο κ. Τόσκας. Δε θέλω οι τρομοκράτες να επιτυγχάνουν το σκοπό τους που είναι τα πολιτικά αποτελέσματα", σημείωσε ο κ. Πόντας.
ο κ. Γάτσιος έκανε λόγο για ανοχή σε φαινόμενα βίας στη χώρα, σχολιάζοντας την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. "Το υπουργείο προστασίας του πολίτη πρέπει να γίνει προστασίας του πολίτη και όχι του αλήτη. Πρέπει να συζητήσουμε πώς οι πολίτες θα ζουν στη χώρα χωρίς να φοβούνται", ανέφερε, ενώ απαντώντας στην πρώτη κοινή ερώτηση είπε: "Πρέπει να προσφέρουμε λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα. Η δυναμική του εγχειρήματος θα φανεί για το κατά πόσο είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά".
Ο κ. Τζιώτης ανέφερε, εστιάζοντας στο χτύπημα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πως η ιστορία αυτή πρέπει να σταματήσει.
"Το άβατο των Εξαρχείων είναι διαχρονική υπόθεση. Υπάρχει ανάγκη για διακομματική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων", σχολίασε για το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:

Ο Βούτσης για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Έχουν στόχο να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚστην οδό Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.
Μαξίμου: Θα συνιστούσαμε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα
«Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού .
«Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση