GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικάστηκε το πρώτο αίτημα διαγραφής φύλου

Το πρώτο αίτημα διαγραφής φύλου από το ληξιαρχείο δικάστηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσιού, μετά την προσφυγή που έκανε 32χρονο άτο...


Το πρώτο αίτημα διαγραφής φύλου από το ληξιαρχείο δικάστηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσιού, μετά την προσφυγή που έκανε 32χρονο άτομο ονόματι Jason – Αντιγόνη.
Αυτό που πρακτικά ζητεί από τη Δικαιοσύνη, είναι δίπλα στο βαπτιστικό του να αναγράφεται στα επίσημα στοιχεία ταυτότητάς του και το όνομα Αντιγόνη. Έτσι, ουσιαστικά το 32χρονο άτομο δεν θα κατηγοριοποιείται σε κανένα από τα δύο φύλα.
«Ζήτησα αυτό που ούτως ή άλλως με χαρακτηρίζει η άφυλη ταυτότητα φύλου. Ότι δηλαδή δεν νιώθω και δε θέλω να ανήκω σε κανένα από τα δύο φύλα. Ζήτησα να προστεθεί το Αντιγόνη στο Ιάσωνας και είναι μία σημαντική στιγμή τόσο για μένα, όσο και για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα», δήλωσε.
Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη κατάργηση φύλου από την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου αναμένεται να εκδοθεί σε 15 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση