GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα κατά ανώτερης εισαγγελέως για διαρροή πληροφοριών στη Ρωσία

Με σκοπό να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από την ανώτερη εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφο...


Με σκοπό να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από την ανώτερη εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι παρείχε πληροφορίες σε Ρώσους συναδέλφους της πέραν των ορίων των καθηκόντων της, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου διόρισε σήμερα λειτουργό που θα ερευνήσει την υπόθεση.

Η κ. Λοιζίδου, που ιεραρχικά ήταν δεύτερη τη τάξη μετά το γενικό εισαγγελέα, ήταν υπεύθυνη του τμήματος έκδοσης φυγοδίκων μέχρι χθες, οπότε μετακινήθηκε από το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σε άλλη θέση.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, για την επικοινωνία της με Ρώσο εισαγγελέα, στον οποίο έδιδε πληροφορίες, χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τη διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας ζήτησε ο κ. Κληρίδης μετά τη δημοσίευση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της κ. Λοϊζίδου στην οποία φέρεται να έδιδε πληροφορίες σε Ρώσο συνάδελφό της που, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ήταν πέραν της τυπικής πληροφόρησης για την πορεία αιτημάτων δικαστικής αρωγής της Ρωσικής Εισαγγελίας.

Η κ. Λοιζίδου φέρεται επίσης να επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κάποιες αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας το διορισμό του διευθυντή του τμήματος τελωνείων, Δημήτρη Χατζηκωστή, ως ερευνώντα λειτουργού, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση, πέραν της απόφασής της, δεν έχει να πει ό,τιδήποτε.

Παράλληλα, με το διορισμό ερευνώντος λειτουργού για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα, ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από τον αρχηγό της Αστυνομίας τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν υποκλοπή και δημοσίευση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της κ. Λοϊζίδου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι αμέσως μετά την παραλαβή του γραπτού αιτήματος και της σχετικής αλληλογραφίας από το γενικό εισαγγελέα, ο αρχηγός της Δύναμης έδωσε οδηγίες να αρχίσει η διερεύνηση του θέματος.

Η κ. Λοϊζίδου αρνήθηκε ότι ήταν ιδιαίτερα φιλική με το Ρώσο συνάδελφό της με τον οποίο επικοινωνούσε, λέγοντας ότι ήταν εξ ίσου φιλική με τους Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους της.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση