GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στο δικαστήριο - Εμφανίστηκε ως ένορκος ο Ομπάμα - ΦΩΤΟ

Τι κι αν δεν είναι πια Πρόεδρος των ΗΠΑ; Ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει ένα εξαιρετικά δημοφιλές και αγαπητό πρόσωπο για τους Αμερικανούς κα...


Τι κι αν δεν είναι πια Πρόεδρος των ΗΠΑ; Ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει ένα εξαιρετικά δημοφιλές και αγαπητό πρόσωπο για τους Αμερικανούς και φροντίζουν να του το αποδεικνύουν σε κάθε του δημόσια εμφάνιση. Αυτή τη φορά, όμως, δεν επρόκειτο για κάποια επίσημη εμφάνιση του τέως Αμερικανού Προέδρου, αλλά για ένα τυπικό καθήκον κάθε Αμερικανού πολίτη.
Ο Ομπάμα παρουσιάστηκε την Τετάρτη ενώπιον ενός δικαστηρίου της γενέτειράς του, του Σικάγο αποκρινόμενος στο αίτημα να υπηρετήσει ως ένορκος. Βέβαιια, απαλλάχθηκε τάχιστα από το δικαστήριο, αφού αποκλείστηκε έναντι άλλων υποψηφίων,ωστόσο ο … χαμός που προκάλεσε ήταν αρκετά μεγάλος!


Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Chicago Tribune, ο Μπαράκ Ομπάμα τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, με τον κόσμο που βρισκόταν στο δικαστήριο να σπεύδει να τον χαιρετίσει και να φωτογραφηθεί μαζί του.
«Είναι φοβερός!», δήλωσε ένας υπάλληλος του δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Κέλι Μπούλικ, μια άλλη υποψήφια ένορκος δήλωσε ότι ένιωσε «σαν βούτυρο που λιώνει», όταν του έσφιξε το χέρι.


Ο Ομπάμα έφτασε με μια αυτοκινητοπομπή, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές τους, ενώ έξω από το δικαστήριο τον ανέμεναν αρκετοί Αμερικανοί που ήθελαν να τους υπογράψει το βιβλίο του.
Πρώην καθηγητής νομικής, ο Ομπάμα ανέμενε όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες του που είχαν κληρωθεί για να δει αν θα τον επιλέξουν για ένορκο.
Δεν είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καλείται να συμμετάσχει σε σώμα ενόρκων. Ο προκάτοχός του Τζορτζ Ου. Μπους είχε κληθεί το 2015 στο Τέξας, όμως επίσης τελικά απαλλάχθηκε.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση