GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΑΣΘ: Τι αλλάζει με τα εισιτήρια και πότε

H νέα πολιτική κομίστρου του ΟΑΣΘ για τα αστικά λεωφορεία τίθεται σε ισχύ από τις 15 Νοεμβρίου και έτσι παύεται οριστικά η επιπλέον επιβ...


H νέα πολιτική κομίστρου του ΟΑΣΘ για τα αστικά λεωφορεία τίθεται σε ισχύ από τις 15 Νοεμβρίου και έτσι παύεται οριστικά η επιπλέον επιβάρυνση των δέκα λεπτών για τους επιβάτες, οι οποίοι θα μπορεί να προμηθεύονται αποκλειστικά, εισιτήρια των πενήντα λεπτών, του ενός και δύο ευρώ, όπως γνωστοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση του οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους πολίτες-χρήστες των λεωφορείων, να προβαίνουν στον έγκαιρο εφοδιασμό τους με προτυπωμένα εισιτήρια, από τα περίπου 1.000 συνεργαζόμενα καταστήματα πώλησης εισιτηρίων και από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, από την 15η Νοεμβρίου 2017:

Για τους τακτικούς επιβάτες (εργαζόμενους κλπ), οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών παραμένουν στην ίδια τιμή και συγκεκριμένα:

-Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 30,00 ευρώ, η κανονική και 15 ευρώ η μειωμένη. (Εκδίδονται κάθε μήνα και ισχύουν για το μήνα για τον οποίο εκδίδονται).

-Τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στην τιμή των 86,00 ευρώ η κανονική και 43 ευρώ η μειωμένη. (Εκδίδονται κάθε μήνα και λήγουν τον τρίτο μήνα μετά την έκδοσή τους).

-Εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 150 ευρώ η κανονική και 75 ευρώ η μειωμένη. (Εκδίδονται κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο και ισχύουν έως τον Ιούνιο και Δεκέμβριο κάθε έτους αντίστοιχα).

-Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 320,00 ευρώ η κανονική και 165 ευρώ η μειωμένη. (Εκδίδονται κάθε Ιανουάριο και ισχύουν για όλο το έτος).

Μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή της, η διοίκηση του οργανισμού υπενθυμίζει ότι δικαιούμενοι μειωμένου κομίστρου είναι παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και μαθητές δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές Δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άνω των 18 ετών, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου (πάσο) του σχολικού έτους. Τα μαθητικά δελτία ισχύουν έως την 31η Οκτωβρίου του εκάστοτε έτους.

Παράλληλα, μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται φοιτητές της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο), σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο), φοιτητές-σπουδαστές δημόσιων σχολών αρμοδιότητας υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο), μετά την υπογραφή Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΣΘ και των αρμόδιων υπουργείων, βάσει του νόμου 4313/2014.

Παράλληλα, μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται πολύτεκνοι με την επίδειξη του ισχύοντος και θεωρημένου στο πίσω μέρος του βιβλιαρίου πολυτέκνων, ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη του Δελτίου Πολιτικού Αναπήρου χορηγούμενου από τις Υπηρεσίες των Περιφερειών (Πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων).

Υπενθυμίζεται ότι τα ΑμεΑ της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΘ που είναι κάτοχοι των καρτών ελεύθερης μετακίνησης, μετακινούνται χωρίς την καταβολή κομίστρου και πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτός των προφανών περιπτώσεων προσδιορισμού της ηλικίας, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση